Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Tražite neobavezan seks? Onda ovo morate znati!

Najnovija studija je pokazala da određeni tipovi žena i muškaraca češće tragaju za ležernim seksom od drugih te preferiraju agresivne strategije udvaranja, a zajednička im je jedna karakteristika…

Stručnjaci Uveučilišta u Kansasu proveli su dva istraživanja: u prvo je bilo uključeno oko 360 studenata, dok je druga studija bila provedena putem interneta na uzorku od 850 osoba.

Ispitanici i ispitanice su morali odgovoriti na pitanja vezana uz njihov odnos i stavove prema ženama, kao i bi li se htjeli upustiti u seks bez obveza. Naučnike je zanimalo i koliko često muškarci koriste agresivne strategije zavođenja kako bi započeli vezu, a s druge strane su pokušavali saznati ‘padaju’ li žene na takvo udvaranje.

Rezultati spomenute studije su pokazali kako muškarci s negativnim, seksističkim stavom prema ženama češće koriste agresivne strategije zavođenja, a žene sa seksističkim odnosom prema drugim ženama češće pozitivno reagiraju na takav stil zavođenja.

‘Naši rezultati upućuju na to da su strategije asertivnog zavođenja oblik obostrane identifikacije sličnih seksističkih nazora između dva partnera. Žene sa seksističkim stavovima u većoj mjeri preferiraju muškarce sa sličnim nazorima. Ne samo da seksističke osobe više vole partnere koji su poput njih, nego i preferiraju strategije zavođenja u kojima su muškarci agresori, a žene kontroliraju’ objasnili su Jeffrey Hall i Melanie Canterburry sa Sveučilišta u Kansasu, prenosi Net.hr

 

Informer.ba