Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Tužio bivšu jer mu je krala spermu: Iskorištene kondome nosila u kliniku za oplodnju, rodila blizance

Amerikanac Joseph Pressil šokirao se kad je otkrio da su četverogodišnji blizanci koje je dobio sa svojom, sada bivšom djevojkom, zapravo produkt umjetne oplodnje. 36-godišnjak s Long Islanda je ispričao kako je 34-godišnja Anetria Burnett krala njegovu spermu te iskorištene kondome nosila u kliniku za oplodnju kako bi uspjela zatrudnjeti. Osim bivše, koja je na ovakav podmukao način ostala trudna, Pressil tuži i kliniku koja je provela postupak oplodnje. S Burnett je 2007. godine bio u šestomjesečnoj vezi, piše Index.

“Ovo je više od noćne more, ovo je horor”, izjavio je Pressil za New York Post dodajući kako mu je jasno da je njegova bivša “lovac na zlato”. Ovaj telekomunikacijski menadžer navodi kako ga je iznimno začudilo kad mu je bivša djevojka, egzotična plesačica, saopštila da je trudna, jer su uvijek koristili kondome. Kad je DNK testiranje potvrdilo da je otac, pristao je na plaćanje alimentacije, a kaže i kako blizanci jako sliče na njega pa nije više imao razloga za sumnju.

No, pravi šok je uslijedio kad mu je iz banke sperme klinike u kojoj je Burnett oplođena stigla papirologija. On ih je zbunjen nazvao, uvjeren da se radi o nekoj birokratskoj grešci. I imao je šta čuti – bivša je s iskorištenim kondomima trčala u kliniku na umjetnu oplodnju, a tamo su se vodili pretpostavkom da je sperma koju donosi ona njenog supruga. Doznavši za to suočio se s bivšom, a ona mu je kazala: “Pa nisi glup, mislila sam da znaš!“. Trudna je ostala kako bi mogla ostati živjeti u njegovom domu i kako bi je izdržavao, piše Index.

 

Informer.ba