Izdvojeno Muzika Showbiz Udarno Video

U 48. godini preminula legendarna pop pjevačica Whitney Houston

Legendarna američka pop pjevačica Whitney Houston preminula je u 48. godini, izjavila je njena menadžerica Kristen Foster.

Jedna od najslavnijih diva koju je muzika baštinila, legendarna američka pop pjevačica Whitney Houston preminula je u 48. godini. Glasnogovornik policije Mark Rosen izjavo je kako se pretpostavlja da je pjevačica umrla u 15.55 sati po lokalnom vremenu (00.55 sati) u svojoj sobi na četvrtom spratu Beverly Hilton Hotela.

Radnici odjela protupožarne zaštite hotela kao i osoblje zaduženo za sigurnost pokušali su je oživjeti, no bez uspjeha.

Houston je u Beverly Hilton Hotelu odsjela, kaneći biti prisutna na zabavi koja se organizirala uoči dodjele nagrade Grammy, izjavio je njezin blizak prijatelj Clive Davis.

Istraga o uzroku smrti

Uzrok smrti pjevačice koja je obilježila 1980-te i 90-te, nije naveden, ali je policijski glasnogovornik pojasnio kako na tijelu preminule nisu uočeni nikakvi znakovi nasilja. Istraga je odmah povedena, a pretpostavlja se kako će proći i nekoliko dana do njezinih prvih rezultata, najavio je.

Opće je poznata višegodišnja borba Whitney Houston s ovisnošću o drogama i alkoholu, no nema potvrde da je njena ovisnost povezana sa smrću.

Tokom karijere osvojla je šest Grammyja i dva Emmyja, a publika će je pamtiti po hitovima ‘Where do broken hearts go’, ‘I wanna dance with somebody’, ‘Greatest love of all’ te vjerojatno najpoznatiji ‘I will always love you, pjesma iz filma “Tjelohranitelj” u kojem je i igrala glavnu ulogu uz Kevina Costnera.

Glumila je u još nekoliko filmova poput ‘Čekajući izdisaj’ (Waiting to exhale) i ‘Obnovljena ljubav’ (Preacher’s wife), no posljednjih godina nije dobivala ni uloge u filmovima niti je izbacila ijedan hit.

Naglo profesionalno, ali i zdravstveno propadanje Houston je doživjela u tubulentnom braku s pjevačem Bobby Brownom, kojega su njezini obožavatelji krivili za ovisnost o narkoticima koju je pjevačica razvila. U braku s Brownom je dobila kćerku Bobbi Kristinu, koja također ima problema s ovisnošću, koju je isticala je u medijima, razvila uz majku.

Od problematičnog pjevača Houston se razvela 2007. godine, uz brojne međusobne optužbe o nasilju i uživanju u drogi i alkoholu koje su punile medijski prostor.

Velika muzička diva rođena je u New Jerseyu, uspjeh je započela pjevajući soul glazbu te gospele u crkvi, uz majku Cissy Houston, te rođakinju, poznatu pjevačicu Dionne Warwick kao i kumu Arethu Franklin.

Vrlo brzo je počela nastupati po noćnim klubovima u New Yorku, radila je i kao foto-model. Prvi muzički uspjeh ‘pobrala’ je radeći za kompaniju Arista Records.

”Ne mogu sada pričati o tome”, rekla je kuma preminule Aretha Franklin u kratkoj izjavi za medije. ‘To je jako šokantno i nevjerojatno. Nisam mogla vjerovati kada sam pročitala vijest na TV ekranu”, izjavila je slavna pjevačica na vijest o smrti svoga kumčeta.

Country pjevačica Dolly Parton, koja je napisala hit preminule Houston ‘I Will Always Love You’ izjavila je kako je njezino srce, među milionima ostalih slomljeno viješću o smrti Whitney Houston.

”Uvijek ću biti zahvalna na prekrasnoj interpretaciji stihova koje sam napisala, a iz dubine moga srca mogu samo poručiti jedno – uvijek ću te voljeti i nedostajat ćeš mi”, poručila je preko medija Parton.

Pjevačice poput Mariah Carey te Christina Aguilera pokušale su je imitirati glasovno, ali i nastupima na sceni, no niti jedna od njih nije bila blizu Houston, ocijenio je muzički kritičar Paul Gambaccini za BBC.

”Moj najveći grijeh sam ja sama. Ja sam sebi samoj najveći neprijatelj i najbolji prijatelj”, izjavila je pokojna Houston u ABC emisiji s Diane Sawyer 2002.godine osvrćući se na svoje padove i životna postignuća.

Houston je prodala 170 miliona nosača zvuka širom svijeta, izbacila je 11 hitova koji su zaposjeli prvo mjesto američke muzičke ljestvice, osvojila 6 Grammya, od čega tri za najbolju žensku pop izvođačicu, ali i 22 različite američke glazbene nagrade.

”I Will Always Love You” je najbolji prodavani singl ženskog izvođača svih vremena.