Izdvojeno Lifestyle Showbiz

U trendu su savršeno prosječni muškarci

Današnji superfrajer ima 30 – 45 godina, visok je 180 centimetara, tamne kose, zna da kuvh, ima stalan posao i kreativan hobi

Vijekovima se maštalo o veoma visokim, tamnokosim muškarcima svijetlih očiju, zgodnim, uz to zagonetnim, duhovitim, blage naravi i saosjećajnim. Da li se nešto u međuvremenu promijenilo i kako bi danas trebalo da izgleda i zvuči idealan muškarac?

Na ovo pitanje pokušali su da odgovore Britanci, pa su sproveli istraživanje, i evo do kakvog zaključka su došli: današnji superfrajer ima između 30 i 45 godina, visok je 180 centimetara, ima tamnu kosu, zna da kuha i to dobro, ima stalan posao i kreativan hobi.

U poređenju sa nekadašnjim idealom, čini se, u 21. vijeku „preživjela“ je jedino crna kosa.

Čak šest od deset anketiranih Britanki izjasnilo se da voli sasvim prosječnog muškarca, a samo petina voli one više od 185 centimetara.

“Očekivali smo da će ispitanice reći da čeznu za seksi francuskim naglaskom kod svojih idealnih muškaraca, kao i onima natprosječne visine. Rezultati su nas potpuno šokirali. Čini se kako se svakodnevni muškarci ponovo vraćaju u velikom stilu, dok preplanuli i mišićavi sportisti više nisu moderni,” rekao je Stiven Simpson, vođa studije, prenose Novosti.

 

Informer.ba