Film Izdvojeno Showbiz Udarno Video

VIDEO/ Angelina Jolie i srpski glumci primili prijetnje

Nakon sarajevske premijere filma ‘U zemlji krvi i meda’ Angelina Jolie i srpski dio glumačke ekipe dobio je nekoliko prijetnji preko Interneta.

Nakon što je film dobio nagradu u Berlinu, te je doživio veliku glamuroznu premijeru u Sarajevu, Angelina je potvrdila da je dobila nekoliko prijetnji kao i nekoliko srpskih glumaca iz filmu.

”Bilo je nekoliko prijetnji, no, glumačka ekipa se nikad nije meni žalila, ali ja sam čula o prijetnjama preko drugih ljudi. Jednom od njih je neko razbio prozore na automobilu, a drugi su dobivali prijetnje telefonom ili mailom’‘, rekla je Angelina u intervjuu za The Guardian te je dodala da je ponudila glumcima da odu iz regije, no niko od njih nije htio prihvatiti ponudu.

”Fizičke prijetnje mi nisu ono što mi najviše smeta, jer sam bila u mnogo različitih zemalja gdje postoje svakojake vrste prijetnji, primjerice u Afganistanu…”, rekla je Angelina Jolie.

Angelina Jolie je odustala od namjere da prisustvuje premijeri filma u Beogradu, ali je porekla da je takvu odluku donijela zbog prijetnji.

”Fizičke prijetnje nisu ono što mi je najviše zasmetalo, jer sam bila u mnogo zemalja svijeta i dobijala različite prijetnje, na primjer u Afganistanu i drugim mjestima gdje sam, kao Amerikanka koja govori šta misli”.

”Radilo se o nečem drugom. Sa ovakvim filmom, ne želite da vas koriste kao oruđe, naročito u izbornoj godini, a ljudi donose sudove prije nego što su pogledali film i pozivaju na agresiju i nasilje’‘.

Vladimir Ljevar, koji vodi multiplex kino u Banjoj Luci i u velikoj mjeri kontroliše distribuciju filmova u RS-u rekao je za “Guardian” kako je pogledao film na prikazivanju za distributere u Beogradu.

”Moj dojam o filmu je jako loš”, rekao je Ljevar.

‘Volio bih da imam kino u Sarajevu pa da na njemu mogu zaraditi. Ovdje ne mogu. Jednostavno, postoje neki filmovi koji su prihvatljivi za Sarajevo, ali ne i Banju Luku’‘.

Informer.ba