Film Izdvojeno Showbiz Udarno Video

VIDEO/ Angelina Jolie se rasplakala nakon premijere filma u Sarajevu!

U Sarajevu je sinoć održana premijera filmskog prvjenca Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”, kojeg je publika u Olimpijskoj dvorani Zetra pozdravila sa ovacijama.

Dirnuta srdačnim prijemom sarajevske publike, slavna holivudska glumica sa rukom na srcu se poklonila publici, a nakon toga nije mogla zadržati suze. Ovacije u “Zetri” su bile previše i  počela je plakati.

“Ne možete ni zamisliti koliko mi znači ovaj film i koliko mi znači što sam ovdje i što ste me tako srdačno dočekali”, rekla je Jolie pred skoro 5.000 posjetitelja, te na našem jeziku dodala: “Hvala!”, što je publika nagradila velikim aplauzom.

Bh. glumica Zana Marjanović također nije mogla suzdržati ogromne emocije i suze vidjevši sa kakvim aplauzom i ovacijama ju je pozdravila njena sarajevska publika – čaršija.

Također glasnim aplauzom publika je pozdravila proslavljenog glumca Radeta Šerbedžiju.

Publici u Zetri poklonili su se glumci: Feđa Štukan, Jelena Jovanova, Ermin Sijamija, Đana Pinjo, Alma Terzić, Boris Ler, Vanesa Glođo, Jasna Ornela Berry i Goran Kostić, koji su pozdravljeni s oduševljenjem.

Najpoznatiji holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt izazvali su oduševljene mnogobrojnih obožavatelja dok su šetali crvenih tepihom pred premijeru filmu.

Dolazak je pozdravljen  povicima i aplauzom. Angelina i Brad su prilazili obožavaocima, davali im autograme i fotografisali se s njima. Brad je u jednom trenutku bio i fotograf. Ljubazno je prihvatio fotografisati suprugu sa njenim fanovima.

Crvenim tepihom je prošetala kompletna filmska ekipa i mnogobrojne ličnosti iz javnog i političkog života BiH. Iznenađenje je bilo i pojavljivanje reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića.

U Olimpijskoj dvorani Zetra se, prema procjenama, skupilo se oko 5.000 gostiju.

Angelina Jolie je izjavila da joj ni jedan film ne znači kao ovaj.

“Veoma sam uzbuđena, ovo je film koji mi najviše znači. Nadam se da će publika prihvatiti film i znati da je snimljen s ljubavlju. On govori o ljudima i njihovom stradanju. Međunarodna zajednica smatra da se pomoću njenih programa narod pogođen ratovima može brzo oporaviti, ali to nije tako. Potpun oporavak je težak i ljudi trebaju veliku pomoć. Nadam se da će ovaj film privući ljude u Sarajevo i da će proširiti njihovo znanje o stradanjima na ovim prostorima”, izjavila je na crvenom tepihu.

Angelina Jolie pozdravila je sinoć publiku u Olimpijskoj dvorani Zetra na našem jeziku i izazvala erupciju oduševljenja.

“Dobra večer, hvala vam što ste večeras ovdje“, kazala je vidno dirnuta glumica.

Trudeći se da ne zaplače izjavila je da je film “U zemlji krvi i meda” napravila ne samo da prikaže dio tamne bh. istorije već i da pokaže svijetu nevjerovatnu zemlju kakva je Bosna i Hercegovina.

“Teško će biti gledati ovaj film, ali sam sigurna da će vas on ne samo podsjetiti na ono što ste propatili već i na ono što ste preživjeli. Sretna sam što sam ovdje. Volim Bosnu, volim vas. Hvala vam”, poručila je sa bine u Olimpijskoj dvorani Zetra, a sarajevska publika je oduševljeno aplaudirala.

 

Informer.ba