Film Izdvojeno Showbiz Video

VIDEO/ Angelina Jolie: Snimanje filma o ratu u Bosni bio je pomalo lud potez

Američka glumica Angelina Jolie gostovala je u popularnoj CBS-ovoj emisiji “60 minuta” gdje se voditelju Bobu Simonu otvorila i pričala o filmu o ratu u Bosni, svojoj majci, naslijeđu i ljepoti.

Premijera filma “U zemlji krvi i meda” najavljuje se za sredinu decembra, a film će biti prikazan na bosanskom jeziku, s engleskim prevodom.

Angelina je rekla da ljudi koji je poznaju nisu bili iznenađeni što snima film tako teške tematike, ali su ipak smatrali da je to pomalo lud potez: “I sama mislim da je to bio pomalo lud potez”.

U kratkom prilogu pojavljuju se i Rade Šerbedžija te Goran Kostić i Zana Marjanović koji potvrđuju da su i sami sudjelovali u izmjenama dijaloga i scena te smatraju da se u filmu ogleda brutalna realnost rata.

Voditelj Bob je Angelinu pitao o protestima bosanskih žena žrtava rata te je upitao je li uopće bila svjesna u što se upušta. “Nisam znala da će sve biti tako osjetljivo. Morali smo paziti na svaki korak, svaki potez je bio osjetljiv”, rekla je Angelina i napomenula da se radi o fikciji, a ne o dokumentarcu.

Kad ju je voditelj upitao za majku, lijepoj glumici je zadrhtao glas: “Moja mama je bila mama s punim radnim vremenom. Nije imala vlastitu karijeru, svoja iskustva – sve što je činila bilo je za njenu djecu. Nikad neću biti tako dobra majka kao ona. Ona je bila utjelovljena milost. Bila je najdarežljivija i najsuosjećajnija osoba na svijetu, puna ljubavi. Bila je bolja od mene”.

Angelinina majka Marcheline Bertrand umrla je 2007. godine od raka jajnika. Imala je 56 godina.

“Uvijek sam se smatrala netradicionalno lijepom. Kako starim, sve sam sličnija mami. A volim svoju mamu. Vidim svoje genetičko naslijeđe, vidim indijansko u sebi, ali i njemačko naslijeđe s očeve strane i volim tu kombinaciju. Dok god Brad misli da sam lijepa… Kad se probudim ujutro, želim biti pametna osoba. Na tom principu odgajam i svoje kćeri“, rekla je 36-godišnja Angelina.

Informer.ba