Muzika Showbiz

VIDEO/ Brena proslavila 30 godina karijere: Nisam vjerovala da ću sa 50 godina ovako da đipam i ripam!

Popularna folk pjevačica Lepa Brena održala je sinoć u Begradskoj areni koncert kojim je proslavila rođendan i obilježila 30 godina estradne karijere

 Jeste joj “pobjegla” matrica, jeste joj se u nekoliko navrata zakačila haljina za štiklu, jeste da slika na okruglom video bimu u pojedinim momentima nije bila baš najbolja, ali svih blizu 20.000 ljudi je sa koncerta Lepe Brene u Beogradskoj areni otišlo prezadovoljno.

Jedna od najpopularnijih pjevačica bivše Jugoslavije održala je trosatni, malo je reći, koncert. Promijenila je pet odjevnih kombinacija od srebrne cyber haljine, preko roze haljine inspirisane orijentom, bijelih pantalona i sakoa, do još jedne srebrne haljinice sa resicama i kratke škotske suknje u kombinaciji sa bijelom košuljom i crvenim čizmama. Ali odjeća je najmanje bitna bila u cijeloj priči. Na sceni su se smjenjivali zgodni plesačice i plesači, akrobatska grupa, biciklo, kabriolet i motor, vazduh, vatra i voda…. Ne preterujemo kada kažemo da je, što se muzike tiče, bilo svega od Silvane (Armenulić) od Prodidžija!

Jedna od najpopularnijih pevačica bivše Jugoslavije održala je tročasovni, malo je reći, koncert. Promenila je pet odevnih kombinacija od srebrne sajber haljine, preko roze haljine inspirisane orijentom, belih pantalona i sakoa, do još jedne srebrne haljinice sa resicama i kratke škotske suknje u kombinaciji sa belom košuljom i crvenim čizmama. Ali odeća je najmanje bitna bila u celoj priči. Na sceni su se smenjivali zgodni plesačice i plesači, akrobatska grupa, biciklo, kabriolet i motor, vazduh, vatra i voda…. Što se muzike tiče, bilo je svega od Silvane Armenulić od Prodigyja!

Prema starom običaju koncert je počeo sa oko 20 minuta zakašnjenja. Dok je publika u Areni na video bimu gledala kako Brena ispred hale dolijeće helikopterom, kao nekad, ona se futurističkom srebrnom kostimu za tili čas pojavila na sceni i najpre otpjevala “Uradi to”, nakon čega je “progutala knedlu” i nastavila sa starijim hitovima. Imala je širok osmijeh i šetala je svuda po bini, kao da je želela da svakoga iz publike ponaosob pozdravi.

– Ovo je koncert za koji sam se spremala 51 godinu- obratila se Lepa Brena publici tek poslije nekoliko pjesama.

Kasnije je objasnila da je “prigušila emocije jer joj je stalo da sve protekne u najboljem redu”.

A tako je i bilo. Okupio se Slatki greh na čelu sa Sašom Popovićem i njegovom harmonikom. Možda momci nisu zvučali najbolje, ali je zato izgledalo da se Brena sa njima jednako dobro zabavlja kao osamdesetih. Harmonike se latio i Željko Joksimović, koji je Lepoj Breni pisao nekoliko pjesama za posljednji album. Njeni gosti bili su i Vlado Kalember, Daniel Popović i Alen Islamović. S ponosom su otpjevali nekada veliki hit “Jugoslovenka”.

 

Pjevačica je velikom dijelu publike, u kojoj su bile pretežno žene svih životnih dobi, natjerala suze na oči kada je zajedno sa dječjim horom, gdje su svi obučeni u bijelo, otpjevala “Ja nemam drugi dom”. Kada je klince otpraćala sa bine svakome je rekla bravo i “bacila” peticu.

Suzu je pustila i slavljenica u momentu kada je u prvim redovima publike razvijen transparent sa porukom “Srećan rođendan”.

” Nisam vjerovala da ću sa 50 godina ovako da đipam i ripam i da će mi to biti zadovoljstvo” – rekla je Brena, a zatim je scenografija na bini dočaravala kafansku atmosferu.

Mondo/Informer.ba