Lifestyle Showbiz

VIDEO/ Dobra nevjera je ključ za uspješan brak

‘Dobra nevjera’ ključ je za uspješan brak, tvrdi britanska autorka za koju je preljuba samo mali luksuz poput večere u skupom restoranu.

Parovi se sve češće razvode jer imaju krivi odnos prema vanbračnim aferama, tvrdi britanska autorka i bivša predavačica na London School of Economics Catherine Hakim. Ona savjetuje da bi, umjesto krutog i nepopustljivog stava prema izletima izvan bračne ložnice, parovi trebali biti liberalniji prema preljubničkim odnosima.

Uspješna britanska autorka kaže da bi kratke vanbračne afere mogle oživjeti uspavane brakove, a preljubu smatra samo večerom u finom restoranu, piše Daily Mail.

U svojoj knjizi u kojoj nudi nova pravila modernog braka, ‘The New Rules of Marriage: Internet Dating, Playfairs and Erotic Power’, Hakim vjernost u braku i dugoročan ekskluzivitet u odnosima smatra zamkom koja pretvara ljude u životinje u kavezu. Savjetuje parovima da traže inspiraciju u Francuskoj, zemlji u kojoj su ljudi ‘majstori zavođenja’ koji imaju filozofski pristup preljubi te dopuštaju partnerima vanbračne izlete.

Njene misli podsjećaju na stajališta nedavno preminule legendarne urednice Cosmopolitana Helen Gurley Brown, koja je pisala o tome da zgodne, slobodne djevojke mogu ulaziti u veze, ali ne moraju nužno umrijeti od njih’!

Catherine Hakim, koji radi za britanski Centar za političke studije, kaže da je uspješna preljuba onaj odnos u kojem nijedan partner nije povrijeđen, a takođe hvali japansku tradiciju gejši.

Tportal/Informer.ba