Izdvojeno Jet set Showbiz Video

VIDEO/ Miss BiH među osam najljepših

Olga Alava, mis Ekvadora za 2011. godinu, proglašena je za miss planete Zemlje za 2011. godinu, a Aleksandra Kovačević, bh. predstavnica na izboru za tu titulu, ušla je među najljepših osam djevojaka.

Olgi Alava na završnoj ceremoniji, koja je održana u subotu naveče na Filipinima, krunu je predala dosadašnja miss planete Zemlje Drili Beneton.

Osim titule mis planete Zemlje, dodijeljene su i titule mis Zemlje i vazduha, koja je pripala Šamsi Supsup, miss Filipina, Atina Mae Imperial je dobila titulu miss Zemlje i vode, a miss Zemlje i vatre je Karolina Medina iz Venecuele.

Aleksandra Kovačević je apsolventkinja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a  manekenstvom se bavi godinama.

Prekretnica u njenoj karijeri bio je odlazak u Južnu Koreju gdje je učestvovala na internacionalnom izboru modela godine – “International Imoty Models”, te odlazak u Kinu na veliki svjetski Izbor miss bikini internacional, na kojem je osvajila titulu miss fotogeničnosti.

Kovačevićeva posjeduje i vlastitu kolekciju odjeće i modnih torbica The Lie.

Pored ljepote i elokventnosti djevojke su morale očarati žiri određenim talentom i šarmom, a na ovom takmičenju predstavile su se i sa autentičnom folklornom tačkom, prenose Nezavisne novine.

Informer.ba