Izdvojeno Lifestyle Showbiz Video

VIDEO/ Napijte se jednim udahom: Novi trend udisanja alkohola na udaru naučnika

U Americi se proširio trend inhaliranja alkohola koji vas opije u sekundi, bez da ste popili jednu čašicu. Boderic Allen živi u Teksasu, a za Fox5 je izjavio da otkad je izgubio 40 kilograma, više uživa u “pušenju” alkohola nego ispijanju, što znači da se i dalje može opustiti uz svoje omiljeno piće bez straha od debljanja. Proces je jednostavan: Preko suhog leda prolije alkoholno piće, nakon čega udahne alkoholnu paru, piše Index.hr.

No, naučnici tvrde da ovaj način alkoholiziranja može biti izuzetno opasan, pa čak i smrtonosan. Dr. Lawrence Pohl kaže da je ovaj način potpuno besmislen: “Alkohol vrlo brzo ulazi u krvotok, u pluća i u mozak, bez da prolazi kroz želudac i jetru”, kaže. “Suhi led je vrlo hladan i vaše tijelo ga ne može ovlažiti, što može imati toksičan efekt na pluća. A ne treba ni zaboraviti da je alkohol opasan isto za pluća, zamislite da vam slučajno uđe u tekućem obliku… Užasno.”, tvrdi.

Istraživanja su pokazala da ovakav način alkoholiziranja može brže dovesti do ovisnosti, tvrdi Daily Mail. Usprkos svemu, Boderic tvrdi da neće prestati inhalirati alkohol jer želi ostati u formi, prenosi Index.hr

Informer.ba