Muzika Showbiz Video

VIDEO: Red Hot Chili Peppers održali spektakularan koncert u Zagrebu

Jedna od najvećih i najpopularnijih rock skupina današnjice Red Hot Chili Peppers (RHCP) održala je sinoć na zagrebačkom Hipodromu spektakularan koncert pred više od 35 tisuća ljudi.

Kalifornijski bend oduševio je zagrebačku publiku izvevši većinu svojih najvećih hitova, ali vrhunac koncerta ipak je bila izvedba hita “Californication” zajedno s popularnim hrvatskim duom 2Cellos, uvježbana specijalno za ovu priliku.

Anthony Kiedis, Michael “Flea” Balzary, Chad Smith i Josh Klinghoffer svoj prvi nastup u Hrvatskoj otvorili su pjesmom “Monarchy of Roses” sa svog najnovijeg albuma “I’m With You” koji promoviraju ovom istoimenom svjetskom turnejom.

Hrvatska publika pokazala je da već dobro poznaje hitove s tog albuma poput “Look Around” i “The Adventures of Rain Dance Maggie”, no najburnije je reagirala na stare hitove kao što su “Around the World”, “Snow (Hey Oh)”, “Otherside” i “Can’t stop”, te već legendarne “Under the Bridge” i “By the Way”.

Šećer na kraju dvosatnog koncerta ipak je bila izvedba hita “Californication” koji su zajedno s bendom na svojim violončelima na bisu odsvirali Stjepan Hauser i Luka Šulić, za što ih je publika nagradila ovacijama. Uslijedili su “Factory of Faith” i “Give it Away”, a bis je zaokružen završnim instrumentalom.

Kao prva predgrupa slavnoj četvorici na 36 metara dugačkoj i 20 metara visokoj pozornici opremljenoj sa šest velikih video ekrana nastupio je manchesterski bend As Able As Kane (AAAC). Nakon njih, publiku su obradama poznatih svjetskih standarda zagrijali Šulić i Hauser.

Najveći koncertni događaj u Hrvatskoj ove godine u Zagreb je uz domaće privukao i velik broj posjetitelja iz inozemstva, ponajviše iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije.

RHCP, skupina koja je prije skoro trideset godina počela kao srednjoškolski projekt koji je trebao odsvirati jedan koncert, danas iza sebe ima deset studijskih albuma prodanih u više od 80 milijona primjeraka.

Grammyja su osvojili čak sedam, i to u gotovo svim kategorijama u kojima su bili nominirani, a nose i titulu najizvođenijeg benda na radio postajama s čak sedam singlova na prvome mjestu Billboardove ljestvice, te drže rekord po broju pjesama na prvom mjestu top-liste alternativnih bendova.

Ranije ove godine, skupina prepoznatljiva izričaja u kojem objedinjuje najraznovrsnije glazbene stilove – punk, funk, rock, punk rock i psihodeliju, primljena je u Rock and Roll Hall of Fame.