Film Izdvojeno Showbiz Video

VIDEO/ Snimljen prvi hrvatski gay western ”Long Banana”

Varaždinsko Udruženje “Trash”, osnivači i organizatori sada već svjetski poznatog Trash Film Festivala, snimili su novi film koji će sigurno ući u anale hrvatske kinematografije.

Film nazvan „Long Banana“, koji će na Dan zaljubljenih premijerno biti prikazan u varaždinskom Cinestaru, je prvi hrvatski gay western.

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske verzije drame „Planina Brokeback“ Udruženje Trash se naime pozabavilo kaubojima, rančerima, indijancima, Meksikancima i jednim lovcem koji voli duge puške.

Međutim, „Long Banana“ nije samo western. Kao što svaki pravi “trash” film mora biti, „Long Banana“ je presjek svih žanrova pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame ali i naučne fantastike.

Film je sniman tokom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je činilo čak 30 glumaca.

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi Udruženja Trash sa iskustvom glume u nekoliko “trash” blokbastera kao što su „Overpunishment“ i „Sun Tzu“, a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljka emisije „Svjetla Hollywooda“ Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele da započnu rat između rančera i miroljubivih Bukkake indijanaca koji žive u šumi uz obalu reke.

Kako bi izazvali indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kći velikog poglavice Long Banana. Međutim, miroljubivim indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni lovac Duck Norris.

Nakon što uspije da spasi poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti.

Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo.

Tek rođena romansa, biće osujećena dolaskom divljih Meksikanaca koje je poslala Emily kako bi napila indijance i na taj način ih podstakla da napadnu rančere i izazovu rat. Međutim, ovog puta, zlikovce očekuje novo iznenađenje i to – iz druge galaksije.

Jutarnji.hr/Informer.ba