Izdvojeno Muzika Showbiz Udarno

VIDEO/ Spektakl Dine Merlina u Beogradskoj areni

Popularni sarajevski pjevač Dino Merlin pojavio se sinoć na bini Beogradske arene u 21.13 časova i otpočeo nastup pjesmom “Ispočetka”, nakon više od sat vremena zakašnjenja.

Odjeven u jednostavnu bijelu košulju, crne pantalone i lakovane cipele, Merlin je potom sa svojim di-džejem žonglirao red od 50-tak plastičnih čaša.

Uslijedile su pjesme “Zar je i to” i “Halima”. Nakon odličnog vokala pjevačice Aide, jedan akrobatsko plesni par je izašao na binu za vrijeme pjesme “Ne zovi me na grijeh”, a publika se skoro rasplakala tokom balade.

Merlin je u međuvremenu saopštio publici kako je rođenjem dvije bebe u Sarajevu i Beogradu u isto vrijeme, na dan njegovog koncerta u Areni simbolično uspostavljena veza između dva grada.

Pjevač je ispitivao publiku kako im je na koncertu, što je propraćeno brojnim oduševljenim vriscima.

– Ja nikada nisam bio na koncertu Dine Merlina u Beogradu, pa me baš zanima kako je – rekao je Merlin, nakon čega je zapjevao “S vremena na vrijeme”.

Publika je u iščekivanju nastupa popularnog pjevača počela da se okuplja još prije sedam sati ispred zgrade, a nakon sat vremena red ispred glavnog ulaza protegao se sve do Bulevara Arsenija Čarnojevića, što zbog gužve, što zbog pojačanog obezbjeđenja.

Od ličnosti iz javnog života primijećen je dolazak pjevača Nigora, voditelja Televizije “Pink” Vlade Stanojevića, pjevačice Mije Borisavljević, biznismena Gorana Karića, pjevača Marka Bulata, brata tenisera Marka Đokovića, modne dizajnerke Verice Rakočević, Nataše Kandić, osnivača Fonda za humanitarno pravo, Jelene Trivan, potpredsjednice Demokratske stranke, pjevačica Ivane Stelanov i Lejle Hot i fudbalera Nikole Lazetića.

Svi poznati ušli su na VIP ulaz nešto poslije 20 časova, a pretres je za njih ipak bio blaži nego na redovnim ulazima.

Novinari su morali da koriste iste ulaze kao i okupljeni obožavaoci Dine Merlina, umjesto službenih, a kako je prenio izvještač “Blica” sa lica mjesta, pripadnici službi bezbednosti su iz torbi izbacivali olovke, naočare i razne druge sitne, lične predmete.

Obezbjeđenje je oko 20 časova znatno pojačano, pa su se ljudi zbog loše organizacije i obimnog pretresa koji traje između 10 i 15 minuta, dugo zadržavali na glavnom, sjevernom ulazu u Arenu.

Na ostalim ulazima gužva je bila nešto manja.

Na VIP i drugim ulazima postavljeni su potpuno oklopljeni policajci, a ispred hale i policajci na konjima. Policija je ranije najavila da će tokom trodnevnih nastupa Dina Merlina, 25, 26. i 27. novembra, obezbjeđenje biti najrigoroznije do sada.

Posjetiocima koncerata zabranjeno je unošenje zastava, transparenata, upaljača, šminke, boca pod pritiskom, kao i hrane i pića.

Ranije je procijenjeno da će Merlinovom nastupu prisustvovati čak 18.000 obožavaoca.

Situacija je uglavnom bila mirna i nije bilo većih incidenata, uprkos ranijim najavama ekstremističkih organizacija da će zbog Merlinovog koncerta održati protest ispred Arene. Nisu zapažene zastave, niti bilo koja druga obilježja organizacije “Naši”, koja je prethodno poručila da će ispred Arene “zapaliti zastavu islamskih paravojnih formacija”.

Merlin je ranije rekao da pojedinci imaju pravo da ne žele njegov nastup u Srbiji, ali da njega zanimaju samo oni koji vole njegove pjesme.

Inače, karte za koncert ovog pjevača iz Bosne i Hercegovine rasprodate su za sva tri dana.

Policija je sinoć ispred “Arene”, tokom koncerta Dine Merlina, privela tri osobe u alkoholisanom stanju i koje nisu imale lične karte. Oni su privedeni radi utvrđivanja identiteta i protiv njih će biti podnijete prijave zbog nenošenja ličnih dokumenta.

Desničari hapšeni pred koncert

Organizacija Srpski narodni pokret “Naši” saopštila je da je policija uhapsila četvoricu aktivista tog pokreta, iako su, kako se navodi u saopštenju, imali uredne karte za koncert Dina Merlina. SNP ”Naši” navodi da su prilikom hapšenja, aktivistima oduzete dvije zastave Armije BiH i 2.000 letaka. ”Tokom dana već je uhapšeno 10 pripadnika SNP NAŠI koji su delili letke u Knez Mihajlovoj ulici, i nije poznato u kojoj policijskoj stanici se nalaze. SNP zahteva hitno puštanje na slobodu aktivista pokreta, koji nisu učinili nikakav prekršaj sem što su se suprotstavili održavanju koncerta srbomrsca Dina Merlina”, navodi se u saopštenju.

Nezavisne/Informer.ba