Izdvojeno Showbiz Video

VIDEO/ Voditelji u emisiji jeli jedan drugog

Dvojica holandskih voditelja učestvovala su u vjerovatno najbizarnijem TV šou programu ikada – obojica su pojeli po komadić mesa skinut s onog drugog.

Denis Storm i Valerio Zeno hirurškim putem odstranili su po mali komad mesa sa mišića, koje su onda pojeli pred publikom u studiju, dok su sve snimale kamere.

Performans je izveden u okviru emisije “Proefkonijnen” (“Zamorci”), u kojoj takmičari odgovaraju na “glupa” pitanja i neobične izazove, a ovaj kanibalistički šou tek bi trebalo da bude emitovan na televiziji “BNN”.

Stormu je na operaciji odstranjen komadić mesa sa zadnjice, a Zenu sa stomaka. Obojica su poslije egzibicije rekli da u ukusu ljudskog mesa, koje su degustirali bez preliva, “nema ničeg posebnog”, ali nisu htjeli da detaljnije opisuju njegov ukus.

“Jedino je bilo malo čudno u isto vrijeme jesti i gledati osobu čiji dio tijela upravo gledate. U pitanju je bio samo mali komadić mesa, ali sada imam sjajnu priču da ispričam o ožiljku koji je ostao”, izjavio je Storm.

Storm i Zeno su rekli da su na kanibalizam pristali dobrovoljno i da njihov postupak neće ostaviti posljedice na njihovo zdravlje, jer je meso bilo “dobro skuhano”.

Pravni stručnjaci kažu da učesnici emisije neće snositi pravne posljedice, budući da kanibalizam sam po sebi nije protiv zakona, ali da bi ljekari koji su izveli operaciju mogli odgovarati, prenosi B92

 

Informer.ba