Izdvojeno Jet set Showbiz

Video/Suze na vjenčanju: Charlene plakala, Albert je samo posmatrao

Princ Albert II. od Monaka i Charlene Wittstock crkveno su se vjenčali u palači Grimaldi pred oko 800 zvanica.

Nakon dvosatne ceremonije i obreda kojeg je vodio nadbiskup Monaka monsinjor Bernard Barsi, par je i crkveno vjenčan. Nije se moglo ne primijetiti kako je Charlene čitavo vrijeme bila pomalo snuždena. Teško je reći da je bila tužna, ali tako je izgledala. Možda je princeza samo bila pod uticajem treme pa je tako izgledala. Ali, ono što nikom nije promaklo je njezin plač na samom kraju ceremonije. Charlene se suzdržavala, ali suze su na kraju ipak potekle.

Gosti koji su došli na dugo očekivano vjenčanje princa Alberta s njegovom zaručnicom iz Južne Afrike u unutrašnjem dvorištu palače pozdravljeni su zastavama i fanfarama, dok je oko 4000 ljudi vjenčanje pratilo na ekranima na trgu ispred palače. Uz porodicu Grimaldi svečanosti su prisustvovali i mnogi predstavnici europskih kraljevskih kuća.

Vjenčani kum princa Alberta njegov je rođak Chris Le Vine, jedan od nećaka princeze Grace, a kuma mlade je Donatella Knecht de Massy. Međuzvanicama  su bili i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, operski pjevači Andrea Bocelli i Renee Fleming, gimnastičarka Nadia Comaneci, glumac sir Roger Moore, modni dizajner Karl Lagerfeld, druge istaknute ličnosti svijeta mode i sporta. Charlene se vjenčala u haljini iz kolekcije Giorgio Armani Prive’ ukrašene kristalima Swarovski.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba