Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Vježbom do prelijepih grudi

Idealne grudi smatraju se one čiji se oblik ne mijenja bez obzira na pokrete vašeg tijela. Dakle, lijepo poprsje smatra se visoko postavljene elastične grudi, bez obzira na njihovu veličinu, a glavna tačka je njihov oblik. Savršen sport za ljepši oblik i poboljšanje izgleda vaših dojki je plivanje, a alternativa su neke jednostavne ali efikasne vježbe koje će vam pomoći da ojačate mišiće grudnog koša sami.

VJEŽBA BR.1 ZA LIJEPE GRUDI: PRITISAK

Primena pritiska je najjednostavnija vježba za grudi. Stojite uspravno okrenuti ka zidu, pa se na zid naslonite rukama blago savijenim. Gurajte zid što jače možete, kao da želite da ga srušite, nekih 10-ak sekundi. Opustite se, istresite ruke. Ponovite 10 puta.

VJEŽBA BR.2 ZA LIJEPE GRUDI: DODIR LAKTOVIMA

Stojite pravo, savijte malo ruke u laktovima, a dlanove oslonite na kukove. Pokušajte da dodirnete jedan lakat drugim iza leđa, ali ne cimanjem već polako, pa kad dođete do krajnje tačke zadržite 10-15 sekundi. Ponovite 8 puta.

VJEŽBA BR.3 ZA LIJEPE GRUDI: PRITISAK DLANOVIMA

Slijedeća vježba za lijepe grudi je: naslonite dlan o dlan ispred grudi i počnite da pritiskate jedan protiv drugog 3-5 sekundi. Ponovite 8-10 puta.

VJEŽBA BR.4 ZA LIJEPE GRUDI: PRSNO PLIVANJE “NA SUHO”

Ako ne možete da odete na bazen, ova efikasna vježba može da poboljša oblik vaših grudi. Stojite uspravno, naslonite se na zid, stegnite mišiće grudi i radite pokrete, kao da plivate prsni, stilom. Potezi neka budu spori, a grudni mišići zategnuti sve vrijeme.

ZAVRŠNA VJEŽBA ZA LIJEPE GRUDI: DRŽANJE TIJELA

Najbolji način da se završi ovaj set vježbi za lijepe grudi je onom koja cilja na to da poboljša vaše držanje. Uzmite debelu knjigu, stavite je na glavu i hodajte oko kuće nekoliko minuta, trudeći se da vam ne spadne sa glave. Ovo će vam pomoći da efikasno opustite mišiće i naviknete sebe da hodate ispravljenih leđa. Ako ne možete da hodate, bar se potrudite stojite sa knjigom na glavi desetak minuta. Možete da se pridržavate za stolicu ili zid, ali ne i da se naslanjate na zid.

 

Informer.ba