Film Izdvojeno Showbiz

Vlasti Mjanmara deportovale holivudsku glumicu Michelle Yeoh

Vlasti Mjanmara deportovale su holivudsku glumicu Michelle Yeoh, koja u novom filmu tumači lik prodemokratskog lidera Aung San Suu Kyi, izjavili su danas zvaničnici.

Neimenovani zvaničnik vlade rekao je da je glumica, koja je porijeklom iz Mjanmara, doputovala  u tu zemlju 22. juna i deporotvana je isti dan jer se nalazi na “crnoj listi”.

Zvaničnik nije rekao zbog čega je Yeoh na listi, ali je poznato da režim odbacuje zahtjeve za vizu novinarima i kritičarima vlasti.

Portparol lidera opozicije Nijan Vin potvrdio je da je Yeoh deportovana ali nije rekao druge detalje.

Film reditelja Luca Bessona o životu Suu Kyi “Dama” trebalo bi  da se pojavi u bioskopima kasnije tokom dana i Yeoh je izrazila nadu da će njeno tumačenje lika lidera opozicije pomoći u podizanju svijesti o njenoj priči.

Suu Kyi je većinu vremena u protekle dvije decenije provela u pritvoru. Oslobođena je prošle godine i nekoliko dana nakon izbora koje je njena stranka bojkotovala jer je njoj bila zabranjena kandidatura.

Holivudska glumica boravila je u Mjanmaru u decembru prošle godine i određeno vrijeme provela je sa Suu Kyi zbog filma, koji je snimljen u susjednom Tajlandu.

Yeoh, koja je nekadašnja Mis Mjanmara, dostigla je međunarodnu slavu u filmu o britanskom tajnom agentu James Bondu uz Pierce Brosnana “Sutra ne umire nikad”.