Izdvojeno Muzika Showbiz Udarno

Whitney Houston se udavila u kadi?

Policija nije pronašla ilegalne supstance u sobi Whitney Houston, i postoji mogućnost da se čuvena pjevačica udavila u kadi, objavljeno je na sajtu TMZ, koji objavljuje vijesti vezane za slavne ličnosti.

Policija je, takođe, saopštila da nije pronašla dokaz u sobi da je Houston konzumirala alkohol.

Amrička pop diva umrla je sinoć u sobi u hotelu “Beverly Hilton” u 48. godini, a uzrok smrti još je pod istragom.

Član njene pratnje prijavio je da se pjevačica ne odaziva na pozive i pozvao obezbjeđenje. Ljekari hitne pomoći pokušali su sa reanimacijom, ali bez rezultata. Houston, koja se godinama borila sa drogom, proglašena je mrtvom u 15.55 po lokalnom vremenu.

Houston je uvrštena u “Ginisovu knjigu rekorda” kao najnagrađeniji ženski izvođač svih vremena.

Tokom svoje karijere, koja je počela kada je imala 11 godina, Houston je dobila šest nagrada “Grammy”, 15 muzičkih nagrada “Bilbord”, 21 američku muzičku nagradu, dva “Emyja” i mnoga druga priznanja.

Houston je izdala  sedam studijskih albuma, prodala oko 170 miliona CD-ova, singlova i video snimaka.

Ona je poznata i kao glumica, posebno po ulozi u hit filmu “Tjelohranitelj” iz 1992. godine gdje joj je partner bio Kevin Kostner.

Houston je umrla uoči dodjele nagrade “Grammy”, u istom hotelu gdje je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi.

Njen bivši suprug pjevač Bobi Braun, koji se povezuje sa njenim prvim problemima sa drogom, zaplakao je kad je čuo šta se desilo sa Whitney, rekavši da je došao do najtežeg trenutka u svom životu.

Houston je ranije javno saopštila da je intenzivno konzumirala kokain, marihuanu i ekstazi.

Mariah Carey na “Twitteru” je napisala da je u suzama i da svijet nikada neće zaboraviti glas Whitney, a pjevačica Pink da je preminula zvijezda inspirisala mnoge buduće umjetnike da postanu to što su danas.

Houston je osamdesetih i devedesetih godina držala prva mjesta na muzičkim top listama, do udaje za repera Bobija Brauna, nakon čega su počeli njeni problemi sa narkoticima.

Počela je da pjeva još kao djevojčica, pošto je odrasla u porodici pjevača soula, uključujući majku Cissy Houston i rođake Dionne Warwick i Di Di Warwick, kao i kumu Arethu Franklin.

 

Srna/Informer.ba