Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Za dobar seksualni život trebaju i dobri temelji

I dok su tek rijetki zaista pomno proučavali piramidu hrane, nova piramida vjerojatno će zainteresirati mnoge. Riječ je, naime, o piramidi seksa, koju je za internetski magazin Self razradio dr. Ian Kerner, seksualni terapeut iz New Yorka.

Čak i najfiniji kolač na svijetu, ako ga jedete četiri puta dnevno sedam dana u sedmici, mora vam dosaditi, da ne kažemo ogaditi vam se. Naručujete li uvijek isto jelo u restoranu, nikada nećete saznati što propuštate ” slikovito objašnjava Kerner, ujedno i autor knjige o ženskom orgazmu “She Comes First” te dodaje kako prakticiranje različitih stilova seksa ne samo da će zadovoljiti fizičke i emotivne potrebe svakog pojedinca nego će vam omogućiti da izrazite neke nove aspekte svoje osobnosti, ali još je važnije da kao par seksualno sazrete.

Naravno, to ne znači da u spavaću sobu morate postaviti trapez ili pozvati susjede da vam se priključe, dovoljno je, tvrdi Kerner, uvrstiti jednostavne upute seksualne piramide u svakodnevni život. A u samoj je bazi piramide poticanje romantike i produbljivanje intimnosti, u kojima uopšte ne treba doći do seksa, no takvim se međusobnim istraživanjima učvršćuje veza.

Također, naglašava terapeut, ne treba prezati od intimnog upoznavanja samoga sebe jer samo na dobrim temeljima može se stići do vrha seksualne piramide gdje se  otkrivaju najskrivenije maštarije neophodne za kvalitetan seksualni život.

Informer.ba