Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Zašto seks u troje nije baš za svakoga?

Istraživanja su pokazala kako se sve više parova (vjenčanih i nevjenčanih) odlučuje na seksualno eksperimentisanje, i to poslije šest mjeseci do 10 godina veze.

Seksualni eksperimenti vrlo lako mogu da vam unište vezu, zato vam donosimo tri razloga zašto trojka nije za svakoga.

Muškarci ipak ne vole da dijele svoju dragu

Seks u troje, u većini slučajeva, iniciraju muškarci. Međutim, oni takođe najčešće požele da prekinu sa seksualnim eksperimentisanjem jer na kraju zaključe kako ne mogu da gledaju svoju voljenu u tuđem “zagrljaju”. Kod ovih muškaraca se za vrijeme seksa u troje nerijetko javlja kombinacija ljubomore, kajanja, ljutnje i nesigurnosti. Seks u troje često može da izazove raskid jer parovi jednostavno ne znaju da se nose sa novonastalim osjećanjima.

Žene gube samopoštovanje

Žene koje se, s vremena na vrijeme, upuštaju u usputni seks sa više osoba, uglavnom pate od niskog samopoštovanja. Dame koje počinju da koriste seks za sticanje kontrole nad muškarcima, na kraju završavaju kao “lake žene” koje svako može da ima. Partnerke koje pristaju na seks u troje ubrzo počnu da shvataju kako je njihovo tijelo samo seksualni objekat.

Osjećaj stida preovladava

Jutro poslije seksa u troje najčešće donosi nelagodan osjećaj, uprkos svim uzbuđenjima konzumiranima prethodne noći. Tako stručnjaci tvrde kako partneri naizgled oduševljeni seksom u troje najverovatnije lažu, piše Ordinacija.

I dok pojedince osjećaj stida može da podstakne na neupuštanje u seksualne eskapade, druge pak može da otjera u hroničnu depresiju.

 

S media/Informer.ba