Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Zašto žene preferiraju visoke muškarce?

Opisujući svog savršenog muškarca,  većina žena će upotrijebiti pridjeve visok i snažan. Zašto mora baš biti visok i snažan? U prošlosti je to donekle i imalo smisla, s obzirom da su se muški suparnici oko žene često morali dokazivati u međusobnom fizičkom okršaju. No, iako  je to vrijeme davno prošlo, žene još uvijek preferiraju visoke i snažne muškarce.

Ponekad stvari treba pojednostaviti. U ovom slučaju se ne radi o ukusu žena, već o evoluciji. Naime, priroda se pobrinula da žene u podsvijesti biraju veće i snažne muškarce jer simboliziraju zdravlje i kvalitetan genetski materijal za potencijalno potomstvo. Bez obzira na stepen razvoja čovjeka, još uvijek u ključnim životnim situacijama djelujemo temeljem nagona, poput životinja. Alfa-mužjak u čoporu je uvijek najpoželjniji ženkama.

U interakciji s ljudima vrlo važno ulogu ima naša podsvijest. O svijetu oko sebe donosimo mnoge odluke kojih nismo svjesni. Iako žene misle da imaju veliki uticaj na biranje partnera, činjenice dokazuju suprotno. Onaj osnovni „klik“ na temelju kojeg se odnos počinje razvijati nastaje u podsvijesti.

Uloga nosa je također važna kod biranja partnera. Jeste li se ikad zapitali zašto vas neka osoba neobjašnjivo privlači? Odgovor opet leži u ljudskoj podsvijesti. Ma koliko god mi danas koristili razne kozmetičke preparate poput parfema i dezodoransa, prirodni muški miris je ženama najprivlačniji, i to opet na podsvjesnoj razini. Ovdje govorimo o feromonima, sitnim česticama koje ne možemo svjesno namirisati. Feromoni kad nas izazivaju nesvjesnu reakciju i upravo o njima ovisi hoće li nam neka osoba biti privlačna ili odbojna. Iako su kozmetičke kuće plasirale na tržište razne feromonske sprejeve, učinak im nije ni približno isti kao kod prirodnih feromona.

U mnogim životnim situacijama se ipak najbolje prepustiti nagonu i osjećaju.

Informer.ba