Lifestyle Showbiz

Zašto žene prestanu da vole?

Postoji osam razloga zašto žene prestanu da vole. Saznajte koji, da ne biste izgubili onu savršenu osobu koja se rijetko nalazi.

KONSTANTNO KRITIKOVANJE

Ono se uvuče u odnos neprimjećeno, a na kraju ubija sva osjećanja topline i ljubavi koje žena može da gaji prema muškarcu. Stalna potreba da se upire prstom i kritikuje svaka sitnica koju ona radi “pogrešno” polako ali sigurno umanjuje njenu ljubav i privrženost do tačke kada joj postane svejedno. Žena prestaje da brine i ulaže napor u vezu sve dok ne shvati da bi bilo bolje za nju i njeno samopouzdanje da se pokupi i ode svojim putem. Zato nemate ništa lijepo da kažete, ne govorite ništa.

MEDENI MJESEC JE PROŠAO

Neke dame nisu baš u dodiru sa realnošću – očekuju da im život bude romansa iz bajke. Kada zaluđenost sa početka veze izblijedi a svakodnevica ispunjena plaćanjem računa, poslom ili drugim obavezama, gube interesovanje. U ovakvom slučaju najbolje je da je pustite da odraste. Ako se to ikada desi.

PRESTANU DA SE OSJEĆAJU OBOŽAVANO

Osjećaj da je cijenjena, priznata i posebna je važan za žene, koje često moraju da balansiraju sa toliko stvari u životu. Žene su mame, domaćice, kuharice, radnice, staratelji… Dok mnoge kažu da vole sve to da rade i ne bi ništa mijenjale – osjećaj obožavanja partnera čini da sve žrtve vrijede. Muškarci izražavaju svoja osjećanja zahvalnosti u početku, ali se poslije nekog vremena naviknu i prihvataju njen trud zdravo za gotovo. Pohvale i priznanja su stvari koje žene vole … zauvijek!

PROMJENILI SMO SE (ILI “NISI TI U PITANJU VEĆ JA!”)

Činjenica je da ono što žene žele u dvadesetim se u velikoj mjeri razlikuje od onog što traže u tridesetim, četrdesetim ili kasnije. Loš momak ili neshvaćeni umjetnik bez prebijene pare je uzbudljiv i pravi izazov kada su mlađe, ali što su zrelije, to više žele nekog na koga mogu da se oslone i ko će im biti vjeran.

EMOCIONALNA ISKLJUČENOST

Postoji zajednička za mnoge razloge da ljubav nestane, a uglavnom se svodi na lošu komunikaciju. Veoma je važno da partneri ostanu povezani i da su jedno drugom prioritet. Svakodnevne stvari mogu da ponekad ometaju, ali bi uvijek trebalo nastojati da se vratite na ono što je najvažnije – ljubav dvoje ljudi. Svi bi trebalo da se osjećamo voljeno jer kada to nije tako, počnemo da se udaljavamo sve dok ljubav ne nestane.

DOSADA

“Ušli smo u rutinu. Radimo iste stvari svakog vikenda. Nikada ne predlaže neku ideju ili inicijativu za neki zanimljiv plan!” Čuli smo svi ovakve žalbe nebrojeno puta od frustriranih dama koje su očajne zbog pomanjkanja interesa ili strasti svojih partnera. Da bi odnos bio uspješan, morate ga učiniti zanimljivim.

HEMIJA JE PROGRIZLA LJUBAV

Neke žene su zavisnici početne faze veze – tog toplog osjećaja u dnu želudca kada znate da će da vide gospodina Savršenog. Kao što svako ko je bio u vezi dovoljno dugo zna, ta hemija često izblijedi. Nije to nužno loša stvar, ali za neke znači da je vrijeme da krenu dalje.

GUBITAK NEZAVISNOSTI

Postoji i takva stvar kao što je “zdrava odvojenost” u vezi. Važno je da i žene i muškarci zadrže svoje prijatelje, svoj posao i lične interese koje su imali i prije nego što su se upoznali. Kada je partner pretjerano zahtjevan i očekuje da sve radite u paru, čini da postanete ogorčeni zbog svih stvari kojih ste se odrekli da biste bili sa njima. Uspješni parovi su naučili kako da održe sopstveni identitet u vezi.

 

Informer.ba