Showbiz

Zbog koje opsesije bi žene ostavile čak i dečka?

Naime, osim što žene na kozmetiku troše čitavo bogatstvo, one bi radije ostavile dečka nego se odrekle šminke.

Koliko je ženama važan izgled, potvrdilo je još jedno istraživanje koje je pokazalo da su pripadnice ljepšeg spola toliko opsjednute ljepotom i njegom da su spremne na to trošiti čitavo bogatstvo.

Zahvaljujući propagandi kozmetičkih proizvoda koja obećava mlađi izgled, lice bez bora i bez akni, žene troše sve više i više, piše dailymail.co.uk, a najnovije je istraživanje pokazalo da žene za svog života potroše oko 100.000 funti.

Od svoje 16 do 65 godine žene sedmično troše oko 40 funti, a godišnje oko 2.000 funti na proizvode za koje vjeruju da će im pomoći da izgledaju ljepše, navodi Net.

Ali, ta opsesija ne staje samo na trošenju basnoslovnih svota, zabrinjavajuće je to što je 57 posto žena koje su učestvovale u istraživanju izjavilo da bi radije prekinule vezu te ostavile svog dečka nego se odrekle šminke, a dvije trećine njih izjavile su da bi radije novac potrošile na šminku nego išle s partnerom na večeru.

A koliko je njihova ljubav prema kozmetici velika, govori i podatak da većina žena u svojoj torbi stalno sa sobom ima 16 kozmetičkih proizvoda.

 

24sata.info/Informer.ba