Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Zbog potomstva odustaju od potrage za savršenim muškarcem

Neudate žene koje se bore da pronađu partnera napuštaju potragu za “onim pravim” i jednostavno traže čovjeka sa kojim mogu da imaju dijete, pokazuje nova studija.

Istraživači su otkrili su žene odustale od potrage za idealnim muškarcem. Zbog biološkog sata koji brzo otkucava pripadnice ljepšeg pola zaboravljaju na bogatog, zgodnog, inteligentnog, i duhovitog i traže muškarca koji će biti dobar otac njihovoj djeci, piše Daily Mail.

Studija koju su sproveli britanski istraživači obuhvatila je oko 2.000 žena, takođe je otkrila da jedna od deset udatih žena priznaje da je stupila u brak zbog želje za majčinstvom. Čak 60 odsto od njih žali što nisu istrajale u potrazi za savršenim partnerom.

Trećina žena koje su učestvovale u istraživanju vjeruje da su propustile priliku da budu majke jer su tražile “onog pravog”.

”Vremena su se promjenila, sada ima mnogo više samohranih roditelja nego prije 20 ili 30 godina” – kaže dr Magdi Asad, vođa istraživanja.

Studija je takođe otkrila da četiri od deset žena smatra da su propustile šansu za zasnivanje porodice, a 27 odsto neudatih kaže da je stalno u potrazi za muškarcem koji će biti otac njihove djece, pa kod udvarača prvo procjenjuju da li će biti dobar roditelj.

Ima i žena koje su odlučne da rode i bez partnera. Čak 64 odsto je reklo da je jedan dobar roditelj bolji od dva loša.

 

Informer.ba