Foto Izdvojeno Jet set Showbiz

Zdravko Čolić posjetio rudare na 650 metara pod zemljom

Popularni pjevač Zdravko Čolić posjetio je, dan poslije novogodišnjeg nastupa u Boru, tamošnje rudare. Generalni direktor Rudarsko-topioničkog basena u Boru Blagoje Spasovski poveo je Zdravka Čolića i njegovog menadžera Adisa Gojaka u posjetu rudniku bakra i zlata.

Prvo su se u sobi za presvlačenje rudara preobukli u rudarsku uniformu i stavili šljemove na glavu. Kako to propisi nalažu, obukli su rudarski kombinezon, jaknu i specijalne čizme.

Potom su ušli u lift koji ih je spustio 650 metara u dubinu zemlje, gdje su se nalazili tuneli koji vode do kopova. Poslije pola sata prolaženja kroz tunele, Čola je stigao do velikog kopa, veličine hangara. Dvadesetak rudara je sa svojim alatima vadilo rudu i odlagalo je sa strane, gdje su je spremno dočekivali radnici zaduženi za transport.

”Ovo je zaista jedinstveno iskustvo. Veoma mi je drago što sam bio sa borskim rudarima. Zaista sam osjetio neko čudno uzbuđenje dok sam ih gledao kako rade svoj posao. Džinovska velika dvorana gdje se vadi bakar i zlato bila je osvjetljena neonskim svjetlima, tako da sve izgleda veličanstveno. Iz priče sa rudarima saznao sam da je njihov položaj posljednjih godina bolji’‘.

”Vidi se da je i grad Bor doživio promjene. Gradske centralne ulice su svježe okrečene i sve izgleda svečano” – rekao je Zdravko Čolić.

Zajedno sa građanima Bora Čola je ušao u Novu 2012. godinu, a dio koncerta publika je mogla da gleda u živom prenosu na TV B92. U okviru akcije „Bitka za bebe” pomenute televizije Čola je kupio jedan inkubator za bebe, RTB „Bor” još dva.

 

Blic/Informer.ba