Izdvojeno Kultura Showbiz

Željko Komšić otvorio izložbu “Moć slikarstva” u Splitu

Izložba pod nazivom “Moć slikarstva” postavljena je u okviru 57. splitskog ljeta, festivala koji već dugi niz godina okuplja najpoznatije umjetnike iz raznih oblasti.

Komšić je izrazio zadovoljstvo što otvara izložbu, kako je rekao, jednog od najvećih savremenih slikara našeg podneblja.

Safet Zec je umjetnik koji stvara u Sarajevu, u Veneciji, izlaže u Parizu, Berlinu, Rimu, Splitu, ali je i čovjek koji se vraća korijenima i često inspiraciju nalazi u svom ateljeu u Počitelju“, rekao je Komšić.

Kako je saopćeno iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Komšić je naglasio da je i ova izložba dalji konkretan doprinos sve bogatijim vezama i odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Koristim priliku da čestitam gradu Splitu ukupan ekonomski i društveni razvoj, posebno očuvanje i unapređenje ukupnog kulturnog života. Splitu, koji je bio i ostaje blizak i drag građanima BiH i koji predstavlja jedna od najvažnijih vrata prema Mediteranu, grad u kome su našli utočište mnogi od mojih sugrađana. Radujemo se i svakom budućem uspjehu Splita, a pozivam na jačanje što svestranijih veza Splita sa gradovima u mojoj zemlji”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Fena/Informer.ba