Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Zemlje s najboljim seksom

Grci su prvi po učestalosti seksualnih odnosa, Šveđani vještine potrebne u krevetu uče u školama, Brazilci su spremni sve da probaju, dok Izraelke znaju da traže od partnera ono što im prija.

Istraživanje seksualnih navika parova koje je sprovela kompanija “Durex” pokazalo je zanimljive rezultate i izdvojilo četiri zemlje čiji stanovnici najviše i najčešće uživaju u seksu, piše Press. Brazil, Švedska, Grčka i Izrael su prema rezultatima istraživanja mjesta gdje parovi to rade najčešće, a kada je seks u pitanju, ne stide se da eksperimentišu.

Predivna preplanula tijela mladih Brazilki vjerovatno su jedan od razloga zašto Brazilci često imaju seksualne odnose, a čak 85 posto parova izjavilo je da to radi barem jednom nedeljno. Možda to i ne djeluje kao neka fascinantna statistika, ali druge zemlje i te kako zaostaju za ovom brojkom. Brazilci su spremni sve da probaju, pa im afrodizijaci nisu strani, a 77 posto ispitanika izjavilo je da redovno praktikuje oralni seks. Istraživanja pokazuju da je za seksualni nagon Brazilaca kriva znatiželja, a iako seks smatraju odličnom aktivnošću protiv stresa, pokazali su se i kao relativno vjeran narod. Čak 70 posto žena izjavilo je da je za dobar seks potreban nivo intimnosti koji je moguć samo u monogamnom odnosu.

ŠVEDSKA

Žitelji najdepresivnije zemlje na svetu potragu za seksualnim zadovoljstvom započinju veoma rano, pa je tako seksualna edukacija dio obrazovanja, a sastoji se od brojnih predmeta. Počinje sa biologijom u osnovnoj školi, a neke srednje škole imaju izborne predmete na kojima je moguće naučiti sve o ljubljenju, seksualnom identitetu i kontracepciji. Školovanje se nastavlja i na fakultetu, pa je moguće upisati predmete koji analiziraju seksualnu požudu i mnoge druge aspekte seksa. Švedska nudi i razne sajmove i radionice za zrelije žene, na kojima one mogu otvoreno da pričaju o orgazmu, nauče kako da pronađu svoju G-tačku, a sve je to razlog zašto je čak 61 posto ispitanica reklo da je doživjelo orgazam tokom posljiednjeg seksualnog odnosa.

GRČKA

Grcima pripada zlatna medalja u seksu, a od 26 zemalja zauzeli su prvo mjesto po učestalosti vođenja ljubavi, sa čak 164 puta godišnje. U Grčkoj je seks način za provođenje slobodnog vremena, a mali je procenat žena koje se izvlače na glavobolju kako bi ga izbjegle. Možda je stvar u klimi ili u atraktivnim tijelima grčkih muškaraca, ali jedno je sigurno: Grci često upražnjavaju seks i ne stide se da eksperimentišu u krevetu.

IZRAEL

Nedavno sprovedena anketa na 14.840 Izraelki pokazala je da je njih čak 72 posto doživjelo orgazam tokom poslijednjeg seksa, a čak 71 posto je izjavilo da se to dogodilo zato što su znale da traže od partnera ono što im prija. Izraelke nisu ćutljive u krevetu, a ako glasnim uzdisanjem i stenjanjem ne uspijevaju da prenesu poruku partneru, nije im teško da kažu šta tačno i kako žele.

 

Smedia/Informer.ba