Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Žene češće šalju seksi MMS-ove od muškaraca

Golišavo fotografisanje pred ogledalom poprimilo je razmjere prave epidemije među holivudskim zvjezdama, a posljednje žrtve čije su privatne slike, namijenjene partneru, iscurile u javnost su Scarlett Johansson i Miley Cyrus.

Sudeći po poznatim glumicama i pjevačicama, žene su sklonije ovakvom vidu provociranja od muškaraca, a to je potvdilo i novo istraživanje.

Profesorica sociologije Dajen Kolos Vizocki napravila je studiju koja je uključila 5000 ispitanica i ispitanika, inače korisnika websajta ’AshleyMadison’. Radi se o internet stranici koja okuplja ljude željne afere i traženja šeme na jednu noć, pa i nije iznenađujuće što veliki procenat učesnika ankete praktikuje slanje lascivnih MMS-ova partneru ili partnerki.

Kako se pokazalo, iako su i muškarci skloni fotografisanju intimnih dijelova i slanju slika djevojkama, žene su procentualno ipak brojnije kada se radi o ovoj vrsti provokacije. Naime, dvije trećine ispitanica priznalo je da su slale seksi slike telefonom ili e-mailom, dok je isto priznala samo polovina ispitanika.

Osim toga, pokazalo se da ovo najčešće rade oni nisu u vezi i oni koji su u braku, ali traže neobavezan flert i seks na jedno veče.

 

Informer.ba