Izdvojeno Muzika Showbiz

Zvijezda možeš biti ti: Koje kandidate štiti žiri?

Za razliku od prošlih sezona kada su takmičari showa „Zvijezda možeš biti Ti” pred publikom nastupali u Domu mladih, od prošlog petka svi su u novom Hayatovom studiju A koji je posebno pripremljen za taj program.

Hayat je time pokazao da u svakom smislu može odgovoriti tako zahtjevim projektima: sve je blistalo od scene, rasvjete, ozvučenja, voditelja pa do takmičara i publike. Istina, broj ulaznica je bio ograničen pa su mnogi koji su prvi put željeli prisustvovati u studiju ostali ispred vrata. Tako sigurno neće biti ovoga petka jer će puno više navijača biti u studiju.

Prvo pojavljivanje pred publikom i za same takmičare je bio veliki izazov. Zbog toga i ne čudi što je većina imala veliku tremu jer su bili svjesni odgovornosti nastupa pred publikom.

Najmanje sreće prošlog petka imao je Obren Cvijanović. On je po konačnom broju poena, žirija i gledatelja, bio na posljednjem mjestu. Iako su članovi žirija imali mogućnost da ulože svoju džoker i spase  Obrena, niko ga nije iskoristio. Nije ga spasio ni četvrti džoker onaj od Hayat produkcije jer ga ni oni nisu iskoristili. Šok je nastao kad su voditelji kazali da upravo on napušta dalje takmičenje, pa se na licima svih kandidata u prvih nekoliko sekudi, vidio izraz nevjerice. Plakali su svi od eliminisanog Obrena do većine drugih takmičara.

Za razliku od njega, Edin Džigal je naprosto sve fascinirao. Dobio je najbolje ocjene žirija, a kasnije i kolega jer je nagrađen bodom plus. Bod minus dobio je Ilijas Gadžo koji je, komentarišu njegovi rivali, prošlog petka imao najslabiju interpretaciju.

Ponovo je zablistala Sara Jeleš. Ova simpatična djevojka iz Kiseljaka uvijek, pa i prošlog petka, fascinira svojim stajlingom, scenskim nastupom pa i interpretacijom. Njeni navijači su čak i transparente podrške ukrasili šljikicama što na ukupan Sarin nastup ostavlja još ljepši utisak. Sa nastupom se usavršio i Nermin Huseljić koji je nastupio sa plesačima. Najviše navijača prošlog petka imala je Anisa Zilkić. Njeni Zavidovićani su došli sa autobusom i još nekoliko automobila pa se prognozira da je polovina od ukupnog broja najviča bilo upravo Anisinih.

Ne možemo a da ponovo ne sugerišemo na ono što je više i vrapcima na grani postalo jasno, ali očito ne i pojedinim članovima žirija. Iz emisije u emisiju se ponavlja ista priča: najbolje ocjene, čast pojedincima, dobijaju oni koji vokalno nisu zadovoljili. Žalosno je da recimo gospođa Ana Babić nekom takmičaru kaže da te večeri nije dobro otpjevao pjesmu, ali ga ipak počasti sa devetkom ili desetkom. Očito da je važno biti simpatičan, imati lijepe cipele, pozvati nekog od žirija na neki svoj nastup i – visoka ocjena je zagarantovana.

Sa druge strane, oni koji se trude, poput Adana Mulahasanovića, Anise Zilkić... dobijaju slabe ocjene jer nekom od žirija nisu dragi i mili! Prema tome, bez uvrede…dosta je privilegovanih takmičara!

Enes Merdović je za sada najbolji

Prošle sedmice najviše poena imao je Enes Merdović. Dobio je najbolje ocjene žirija i imao najveći televoting. Iza njega su: Mirza Selimović, Edin Džigal, Anel Čorda, Nebojiša Pajić, Anida Idrizović, Emina Tufo, Ilijas Gadžo, Mirza Aljović i Momir Bogdanović.

 

Express/Informer.ba

2 Comments

Click here to post a comment
  • Adanova mama salje poruke raji da glasaju za njega i salje to i firmama ko ne glasa za njega bar da mu posalje 5km kredita da glasa sam za sebe i ona je sekretarica 3 gimnazije radi toga muci i ucenike da salju za njega itd. fuj od nje

  • ma izgleda da će nagrada opet otići u sandžak:( kako malo cijenimo svoje…a na visini držimo tuđe..:(