Izdvojeno Nogomet Sport

8 naših reprezentativaca pojedinačno vredniji od reprezentacije Luksemburga

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će u Zenici dočekati Luksemburg u sklopu kvalifikacija za Euro 2012.
Susreti s Luksemburgom u petak (7. oktobar) i Francuskom samo četiri dana kasnije u Parizu (11. oktobar), presudni su za plasman selektora Safeta Sušićana Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Poljskoj i Ukrajini.Pobjeda protiv Luksemburga prvi je cilj našeg tima, a osigurala bi nam plasman u baraž. U tom slučaju u Pariz bi putovali po pobjedu i direktan plasman kao prvi iz grupe D.

Prvi protivnik, ako je suditi prema vrijednosti igrača, drastično je slabiji od Zmajeva.

Prema podacima portala Transfermarkt, čak osam igrača našeg tima pojednično su vredniji od cijelog tima Luksemburga, čija vrijednost je procijenjena na tri miliona i 750 hiljada eura.

Samo Edin Džeko, nogometaš Manchester Cityja vrijedi 28 miliona, a slijede ga Miralem Pjanić (Roma) 10 miliona, Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva) 7, Senijad Ibričić (Lokomotiv) 6.5, Vedad Ibišević (Hoffenheim) 6, Emir Spahić (Sevilla) 5 te Asmir Begović (Stoke) i Saša Papac (Rangers) čija vrijednost je procijenjena na 4 miliona eura.

Naš cijeli tim vrijedi 90 miliona i 975 hiljada eura.

Najskuplji igrač Luksemburga je Mario Mutsch (600 hiljada eura), a dosta niže kotiraju Daniel da Mota (225) i Lars Gerson (200 hiljada eura).

Totalsport/Informer.ba