Nogomet Sport Udarno

A reprezentacija danas protiv Alžira, mlada reprezentacija dočekuje Poljsku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegvoine večeras će odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Alžirom, što će joj biti posljednji meč u ovoj godini.

Selektor Safet Sušić najavio je otvorenu igru svog tima. Smatra da je reprezentacija, zahvaljujući rezultatima u posljednjih nekoliko godina, postala cijenjena u Evropi i svijetu te da sada mora raditi na tome da taj utisak i zadrži.

U ovoj godini imamo dobre rezultate i bilo bi odlično da tako i završimo, da se ova utakmica protiv Alžira ne izgubi, ali nije katastrofa ako se to i desi. Najvažnije je da se dobro odigra i da što više igrača dobije priliku da uđe u igru, jer u kvalifikacijama nemaju baš svi priliku da igraju. Imamo pravo na šest izmjena i ja se nadam da će mi rezultat dozvoliti da iskoristim to pravo“, kazao je Sušić, koji u ovom meču neće moći da računa na Zahirovića i Šunjića, a vjerovatno ni na Mujdžu koji se žalio na povredu.

Susret između BiH i Alžira, koji s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, počinje u 18 sati.

Osim najbolje nogometne bh. selekcije, danas će prijateljski susret odigrati i Mlada (U-21) reprezentacija koja u Zenici dočekuje Poljsku.

Selektor bh. tima Vlado Jagodić imat će u opticaju za taj susret novu generaciju reprezentativaca, koji će se kroz narednih sedam mjeseci boriti za svoje mjesto u timu.

Jagodić je na konferenciji za medije uoči meča naglasio da će u tom periodu odigrati šest do sedam kontrolnih susreta, na kojima će sagledati i odlučiti koji igrači će predstavljati BiH u narednim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

Susret BiH – Poljska na rasporedu je u 15.30 sati na stadionu ”Bilino polje”.

Fena/Informer.ba