Košarka Sport

Adecco kup: Košarkaši BiH poraženi od Slovenije 52:59

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prije nekoliko trenutaka okončala je svoj nastup na Adecco kupu u ljubljanskim Stožicama. Izabranici Sabita Hadžića u utakmici za treće mjesto poraženi su od domaćina, Slovenije, rezultatom 59:52, osvojivši tako četvrto mjesto na ovom super jakom turniru.

Otvaranje meča u potpunosti je pripalo Slovencima. Prve poene iz igre naši reprezentativci postigli su tek nakon osam minuta igre. Prethodno je sa linije za slobodna bacanja precizan bio Elmedin Kikanović, koji je prve koševe za nas postigao tek u šestoj minuti meča. Prvi period završen je vodstvom reprezentatcije Slovenije, 21:8.

U drugoj četvrtini naši se bude, te uz odličnu odbranu prave seriju od 10:0 i prilaze na svega tri poena zaostatka. Nakon toga Slovenci ponovo odlaze na plus osam, da bismo u samom finišu prvog poluvremena na pravi način iskoristili tehničku grešku Gorana Dragića i na pauzu otišli sa minus tri.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo prolazi u dominaciji domaćina, pa prve poene u trećoj četvrtini postižemo kao i u prvoj – tek nakon pet minuta igre. Ipak naši se koliko-toliko vraćaju u meč i treći period završavaju sa podnošljivih minus osam. Bilo je 49:41.

Posljednji period igre pripao je našim košarkašima, koji ipak nisu imali snage za preokret. Meč je završen rezultatom 59:52. Najefikasniji igrač meča bio je Slovenac Smodiš sa 18 poena, dok je u našem timu najbolji bio Mirza Teletović sa sedam poena manje.

U utakmici za peto mjesto Crna Gora je nadigrala Makedoniju sa 67:57. U finalu se večeras sastaju Srbija i Hrvatska.

 

SCsport/Informer.ba