Izdvojeno Nogomet Sport

Adnan Zahirović: Bjelorusi padaju u grotlu Bilinog polja

Očekujem tešku utakmicu i vjerujem da će nas navijači nositi svojim navijanjem kroz čitavu utakmicu do velike pobjede.

Večeras naša reprezentacija igra utakmicu koja nam može donijeti velike stvari. Nadamo se da ćemo nakon utakmice i pobjede nad Bjelorusima početi veliko slavlje, jer bi bili na korak od baraža.

Iako smo poprilično “lagano” došli do pobjede u Minsku, večeras nas sigurno očekuje mnogo teži zadatak. Izostanci Spahića i Pjanića su za nas veliki hendikep,ali dodatnu snagu i veliku prevagu ćemo imati na tribinama, gdje će oko 15-tak hiljada vatrenih navijača pokušati pjesmom i dlanovima pomoći našim reprezentativcima da zabilježe novu pobjedu.

Adnan Zahirović večeras će ukoliko mu selektor Safet Sušić ukaže priliku ponovo istrčati na svoje Bilino polje, odakle je prije godinu dana iz zeničkog Čelika otišao u ruski
Spartak Nalčik.On je kao i ostali naši reprezentativci dobrog raspoloženja i vjeruje da pobjeda ne bih trebala doći u pitanje.

Atmosfera u reprezentaciji je na vrhunskom nivou, svi smo opušteni i veoma motivirani pred večerašnju utakmicu. Ono što će nam biti velika prednost jeste domaći teren.Očekujem jednu tešku utakmicu i vjerujem da će navijači imati strpljenja, a da će podrška biti kroz cijelu utakmicu biti gromoglasna. U grotlu Bilinog polja pobjedom ćemo otpisati Bjelorusiju i stići na korak od baraža. Najmanje je bitno ko će biti igrač odluke, ali ja tipujem na Edina Džeku koji je u vrhunskoj formi” kazao je za naš portal 21-godišnji defanzivni veznjak koji je za kratak period postao veoma bitan kotačić u ekipi Safeta Sušića.

 

SCsport/Informer.ba