Izdvojeno Nogomet Sport

Alex Ferguson pokušava dovesti Franka Lamparda

Senzacionalan će transfer do kraja mjeseca pokušati ostvariti menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. Škotski 70-godišnji stručnjak želi dovesti 33-godišnjega veznog nogometaša Chelseaja Franka Lamparda.

Dugi se niz godina Ferguson divi igračkoj klasi iskusnog veznjaka, kojeg je pokušao dovesti na Old Trafford 2001. godine, no tada 23-godišnji perspektivni veznjak odlučio se na prelazak iz West Hama u Chelsea za 11 miliona funti.

Lampard trenutno ne uživa zdrav odnos sa samo godinu dana starijim menadžerom Chelseaja, Portugalcem Andreom Villas-Boasom, koji nema naročitog sluha za Lampardove veteranske godine i redovno ga ostavlja na klupi. Ferguson, međutim, smatra da od reprezentativca može još puno izvući.

Problem bi za United mogla predstavljati nogometaševa plaća, koja trenutno iznosi 140.000 funti sedmično. Ukoliko bi Chelsea uopće pristao pustiti dokapitena u najmrskijeg premierligaškog rivala tokom posljednjih desetak sezona, za očekivati je da ne bi tražio odštetu vežu od simbolične.

Lampardu je preostalo 18 mjeseci ugovorne obveze.

 

Totalsport/Informer.ba