Ostali sportovi Sport

Alonso i Buton najbrži na treninzima, udes Vettela

Vozači Ferrarija i McLarena  Fernando Alonso i Jenson Button ostvarili su najbolja vremena na prvim treninzima pred Veliku nagradu Turske, četvrtu utrku sezone.

Alonso je bio najbrži tokom prvog treninga, koji je vožen po kiši, a obilježio  ga je težak udes aktuelnog šampiona Sebastiana Vettela. Iza Španca su potom slijedili  vozači Mercedesa Nico Rosberg i Michael Schumacher.

Na popodnevnom treningu Button je zabilježio najbolji krug dana u vremenu od 1:26.456, a drugi je ponovo bio Rosberg, dok je pola sekunde iza bio drugi vozač McLarena Lewis Hamilton.

Dvostruki svjetski šampion u Ferrariju je na drugom treningu bio 11, dok je Schumacher  ostvario četvrto vrijeme. Na prvom treningu dvojac McLareana  je vrlo malo vremena proveo na stazi zbog vremenskih uslova, ukupno su prešli  pet krugova i zauzeli su začelje poretka.

Zbog udesa na prvom treningu Vettel na drugom nije ni izašao na stazu i upravo je to obilježilo  prvi dan na “Istanbul parku”. Mladi Nijemac je izgubio je kontrolu u “zloglasnoj” krivini 8 i udario u zaštitnu ogradu, a iz udesa je prošao bez povreda.

 

fena/informer.ba