Izdvojeno Nogomet Sport

Alžirci prihvatili 400.000 eura odštete od Kamerunaca

Alžirski nogometni savez (FAF) prihvatio je odštetu od 400.000 eura koju će mu isplatiti Kamerunski nogometni savez, budući da kamerunska reprezentacija nije doputovala na prijateljsku utakmicu u Alžir koja je bila zakazana za 15. novembar.
Kamerunska reprezentacija osvojila je početkom prošlog mjeseca turnir u Maroku. Budući da nisu dobili premije za taj nastup, kamerunski nogometaši, predvođeni kapitenom Samuelom Eto’om, odlučili su bojkotirati utakmicu u Alžiru.Kamerunski nogometni savez ponudio je svojim kolegama iz Alžira odštetu od 400.000 eura za nanesenu štetu zbog neodigravanja utakmice. Alžirci su u početku to odbili i tražili su, kako prenosi Goal.com, dvostruko više. No, u subotu su odlučili ipak prihvatiti početnu ponudu, čime je ova priča, što se tiče saveza dvije zemalja, završena.

U međuvremenu, Kamerunski nogometni savez suspendirao je kapitena Samuela Eto’a na 15 utakmica suspenzije u reprezentaciji. Za sličnu povredu discipline, zamjenik kapitena reprezentacije Eyong Enoh Takang dobio je zabranu nastupa u dvije utakmice.

Eto’ov advokat je najavio kako se njegov klijent neće žaliti na kaznu, sugerirajući ”kako je sankcija usmjerena na okončanje Eto’ove karijere u reprezentaciji”.

Selektor reprezentacije Alžira, bh.nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić izrazio je veliko zadovoljstvo izrečenim kaznama Kamerunskog nogometnog saveza svojim igračima.

Totalsport/Informer.ba