Izdvojeno Nogomet Sport

Amar Osim: Simbolično ćemo proslaviti rođendan, a većina navijača nije neprijateljski raspoložena

Željezničar danas slavi 90. rođendan, a Plavi će sutra u svečarskoj atmosferi ugostiti gradačačku Zvijezdu i protiv koje će tražiti pobjedu kako bi nastavili seriju uspješnih igara i solidnih rezultata.

Amar Osim, menadžer Željezničara na raspologanju će imati gotovo sve igrače, izuzev suspendovanog golmana Elvisa Karića kojeg će zamijeniti Adnan Gušo.

To su dodatni problemi. Ono što smo imali igrača nismo znali posložiti. Sada imamo više igrača i još veći belaj. Ako ništa ljepše je vidjeti klupu. Imat ćemo više varijanti, što je svakako dobra stvar za trenera“, rekao je Osim u svom stilu.

Menadžer Plavih naglasio je da ima dilema oko početnog sastava.

Vraća se Adilović, ali je problem što nije igrao više od tri sedmice. On je sezonu počeo kao prvi napadač i teško će izgubiti taj status. Nije mi lako. Ne znam da li staviti njega koji nije igrao tri sedmice, od Zrinjskog, ili nekog ko je igrao a opet nije ništa pokazao“, Osimova je dilema.

Osim je svjestan da u susretui protiv Zvijezde neće biti lako, jer je premijerligaš iz Gradačca tradicionalno neugodan protivnik Plavim.

Zadnje dvije utakmice smo se mučili, ali smo dobili. Neka tako bude i sada, ne bi imao ništa protiv. Za oćekivati je da se namučimo… Vjerujem da ćemo imati podršku s tribina. Većina navijača nije neprijateljski nastrojena. Treba priznati da ni mi ne činimo sve da ih pridobijemo na našu stranu“, naglasio je Osim.

Navijače na Grbavicu pozvao je Bulend Biščević, koji je naglasio da one koji dođu očekuju prigodne nagrade.

Simbolično ćemo proslaviti rođendan, a mislim da je trenutna situacija u klubu, koji je stabilizovan u ovim teškim vremenima najljepši poklon. Naravno, nadam se da ćemo ostvariti pobjedu i proslaviti tri boda s velikim brojem naših navijača“ , rekao je Biščević, dok je za dobru atmosferu tokom presice bio zadužen, uvijek raspoloženi Rusmir Cviko, tim menadžer Želje.

 

SCsport/Informer.ba