Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Amel Mekić drugi na Svjetskom kupu u Miamiju

Najuspješniji bh. sportista Amel Mekić nastavlja sa sjajnim nastupima na zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Na Svjetskom kupu u Miamiju  ponovo pokazao da je u samom vrhu svjetskog judo sporta, osvojivši drugo mjesto, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Do finala je došao pobjedama nad predstavnicima Čilea (Cordova Italo), Amerike (Higashi Sintaro) i Brazila (Corea Luciano) dvosturkog prvaka svijeta.
U finalnoj borbi se ponovo sastao sa predstavikom Češke (Krpalek Lukas) koji ga je i ovaj put nadmudrio i zaustavio na izvanrednom drugom mjestu.

Na Svjetskom kupu u Miamiju nastupili su još Mitar Mrdić i Larisa Cerić. Mrdić je prošao prvo kolo protiv Barbadosa (Maxwell Kayl), a u nastavku je poražen od kanađinana (Triton Nicka).

Larisa Cerić je izgubila u prvom kolu protiv pobjednice ovog kupa Britanke Karine Brayant inače četverostruke prvakinje Evrope i vlasnice još sedam medalja sa svjetkih prvenstava.

Selektor bh. reprezentacije Branislav Crnogorac je zadovoljan sjajnim  nastupom Amela Mekića na ovom kupu. Naglasio je, da je Mekić u ovoj godini nastupio na tri zvanična međunarodna takmičenja Evropsko prvenstvo – Istanbul, Svjetski kup – Bukurešt i Svjetski kup Miami sa kojih je donio po jednu zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju.

Ovim nastupom Mekić je ubilježio nove bodove na Svjetskoj rang listi, te i dalje ostaje u normi za nastup na Olimpijskim igrama London 2012., navodi se u saopćenju.

 

Ffena/Informer.ba