Izdvojeno Nogomet Sport

Arsenal i Manchester City žele Miralema Pjanića

Prema pisanju britanskog lista Metro, engleski klubovi Arsenal i Manchester City su odlučni da u svoje redove pokušaju dovesti igrača sredine terena AS Rome i bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

List navodi kako zvijezdu AS Rome već duže vrijeme povezuju sa odlaskom na Ostrvo što i sam Miralem Pjanić nije demantovao. Pjanić je kazao kako je vrlo sretan da se govori i piše o tome da svoju karijeru nastavi u nekom od najvećih engleskih klubova.

“Moram priznati da je lijepo kada vaše ime povezuju sa velikim klubovima u Evropi. Trenutno ne želim da mislim o mogućim destinacijama u budućnosti. Sada sam fokusiran na svoj posao u Romi”, objasnio je on.

Međutim, list Metro piše kako je sigurno “da će njegove riječi biti toplo prihvaćene od strane Arsena Wengera i Roberta Mancinija jer obojica bi voljeli da ovog dvadesetdvogodišnjeg bosanskog internacionalca dovedu u svoj tim”.

Metro navodi kako će “ipak morati da brzo donesu odluku jer još neki engleski, ali i timovi širom Evrope žele dovesti ovog igrača u svoje redove”.

 

Anadolija/Informer.ba