Izdvojeno Nogomet Sport

Arsenal slavio i u Udinama

Lyon, Arsenal, Bate Borisov, Benfica i Viktoria Plzen izborili su u srijedu plasman u grupnom takmičenju Lige prvaka.

Nakon pobjede protiv Udinesea 1-0 u Londonu, Arsenal je prolaz u elitno klupsko takmičenje potvrdio još jednim uspjehom, pobjedom 2-1 u Udinama. No, uopće nije bilo jednostavno za ”topnike” kao što sugerira konačni rezultat.

Domaćin je, naime, poveo u 39. minuti kada je Di Natale vrlo preziznim, odmjerenim udarcem glavom s 11 metara donio radost gledateljima na stadionu Friuli.

U 55. minuti, gosti su izjednačili. Gervinho je fino s lijeve strane ubacio prizemnu loptu, koju je dočekao Van Persie, te ju iz blizine smjestio u mrežu.

No, četiri minute kasnije, Udinese je opet mogao do vodstva, i to iz penala, koji je dosuđen zbog Vermaelenovog igranja rukom u svom kaznenom prostoru. No, poljski golman Arsenala Wojciech Szczęsny obranio je udarac s bijele tačke Di Nataleu. Pobjedu i prolaz Arsenalu osigurao je Walcott golom u 69. minuti.

Benfica je učinkovitom i efikasnom igrom u drugom poluvremenu u Lisabonu pobijedila nizozemski Twente s 3-1, te je s ukupnih 5-3 izborila plasman u Ligu prvaka. Domaćin je imao 14 udaraca u okvir gola, a gost samo tri, što je dovoljan pokazatelj koliko je Benfica bila bolje i zasluženo je ostvarila pobjedu.

Bjeloruski BATE Borisov slavio je u Grazu kod Sturma s 2-0, što mu je bilo dovoljno za ukupni uspjeh nakon 1-1 iz prvog dvoboja. Pogotke za Bate Borisov postigli su Volodko u 36. i Simić u 70. minuti.

U dvoboju češkog i danskog prvaka, Viktoria Plzen je u Pragu pobijedila København s 2-1, čime je potvrdila pobjedu 3-1 u Danskoj. Prošle sezone je København ostvario povijesni uspjeh plasmanom u osminu finala Lige prvaka, ali ga ove sezone neće biti u tom takmičenju.

Podsjećamo, momčad Lyona izborila je još ranije plasman u Ligu prvaka. Na gostovanju kod ruskog Rubina u Kazanu, Lyon je odigrao 1-1, te je s ukupnih 4-2 ostvario prolaz u grupnu fazu..

Nade domaće momčadi za ukupni uspjeh podgrijao je Natčo lijepim pogotkom u ugao u 77. minuti. No, deset minuta kasnije, gosti su mogli odahnuti, jer je nakon kornera kojeg je s desne strane izveo Källström na konačnih 1-1 izjednačio Bakary Kone udarcem glavom iz blizine.

Naš reprezentativac u redovima Lyona Miralem Pjanić ušao je u igru u 84. minuti utakmice.

Play-off za Ligu prvaka, uzvratne utakmice:
Rubin – Lyon 1-1, ukupno 2-4 (Natčo 77 / B. Kone 87)
Udinese – Arsenal 1-2, ukupno 1-3 (Di Natale 39 / Van Persie 55, Walcott 69)
Benfica – Twente 3-1, ukupno 5-3 (Witsel 46, 66, Luisao 59 / Ruiz 85)
Sturm – BATE Borisov 0-2, ukupno 1-3 (Volodko 36, Simić 70)
Viktoria Plzen – København 2-1, ukupno 5-2 (Bakoš 67, Duriš 90+3 / Bolanos 3-1)

 

Sportin/Informer.ba