Izdvojeno Nogomet Sport

Asmir Begović ostaje u redovima Stokea

Bh. reprezentativac na golu Stoke Cityja igra najbolju sezonu karijere, pa ne čudi što je veliki broj velikih evropskih klubova pokazao interesovanje za našeg golmana.

Ipak, menadžer Stokea Tony Pulis ne želi ni čuti da bi njegov ponajbolji igrač mogao napustiti momčad, kao ni bilo koji drugi nosioc igre Stokea.

Ako neki veliki klub dođe po bilo kojeg od naših igrača, jako će biti teško reći ‘ne’, ali mi to nećemo prihvatiti“, kazao je Pulis, te nastavio:

Možete pričati koliko god želite, al jedino što ću reći je da je ovo velika godina za nas i da nećemo prodati nikoga od boljih igrača u januarskom prelaznom roku, i tačka!” – odlučan je menadžer Stokea.

Nadam se da se interesujete zbog toga što naši igrači igraju zaista dobro. Ipak, neće biti prodaja. Pokušat ćemo dovesti jednog ili dvojicu novih igrača, ali neće biti prodaje nijednog od velikih igrača tokom predstojećeg prelaznog roka“, zaključio je Pulis.

S druge strane naš odlični čuvar mreže, koji je ušao u konkurenciju za najboljeg golmana Premiershipa je poručio da je svjestan da menadžer ne bi dozvolio njegov odlazak.

Sportsport.ba/Informer.ba