Nogomet Sport

Asocijacija sportskih novinara FBiH protiv imenovanja Ćorsovića

Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH protivi se izboru Dragiše Ćorsovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ćorsović je, inače, na tu poziciju imenovan na sastanku Komiteta za normalizaciju NSBiH u subotu u Mostaru.

Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH smatra da su ”od UEFA-e odabrani i od logike i rezonovanja očito potpuno ‘nevini’ članovi Komiteta, ovim potezom definitivno pokazali da imaju kratko pamćenje”.

”Ukoliko vrate film i pogledaju u blisku prošlost, onda će jasno vidjeti da je Dragiša Ćorsović na Radio televiziji Republike Srpske danima prije, a i nakon održavanja Skupštine Nogometnog saveza BiH, radio specijalne emisije u kojima je sa ciljano odabranim gostima, svojski branio tezu da se ne trebaju usvojiti neophodne izmjene i dopune statuta, zbog kojih će kasnije UEFA i FIFA suspendirati bh. kuću nogometa”, saopćeno je iz Asocijacije sportskih novinara Federacije BiH.

Asocijacija podsjeća da je Ćorsović “slavu stekao za vrijeme agresije na BiH, kada je komenitrajući na paljanskoj televiziji španski ”El clasico” Real – Barcelona uporno ignorirao sjajnog golgetera i kasnije bh. reprezentativca Mehu Kodru, ne želeći da mu spomene ime, oslovljavajući ga sa ‘igrač sa brojem devet’.

”Ćorsović se nije puno promijenio u miru. Jednakom žestinom mrzi sve što ima veze s Bosnom i Hercegovinom. Ignoriše svaki uspjeh bh. državnog nogometnog tima, a u svojim televizijskim prilozima veliča sportiste i reprezentacije druge, nama susjedne države.

Definitivno je tragedija BiH i Komiteta za normalizaciju što su stavovi Dragiše Ćorsovića i njemu sličnih postali društveno prihvatljivi, istaknuto je u saopćenju Asocijacije, zbog čega je ”tzv. sportskom novinaru data još jedna prilika (Ćorsović je, naime, i ranije bio član Komiteta za medije) da vodi brigu o “medijskom šminkanju Nogometnog saveza”.

Asocijacija smatra da bi bilo bolje da je za predsjednika Komiteta za medije imenovan Goran Ivanković, Darko Dragičević ili Zoran Prnjatović.

 

Fena/Informer.ba