Izdvojeno Nogomet Sport

Bezobrazna ponuda drugoligaša Limavady Uniteda za Teveza

Limavady United, klub koji se takmiči u drugoj ligi u Sjevernoj Irskoj, poslao je zvaničnu ponudu Manchester Cityju za njegovog argentinskog napadača Carlosa Teveza.
Manchester City odlučio je na dvije sedmice suspendirati svog napadača Carlosa Teveza nakon što je ovaj odbio ući u igru u utakmici 2. kola Lige prvaka protiv Bayerna u Münchenu. Menadžer Cityja Roberto Mancini je nakon utakmice izjavio da Tevez više nikada neće nastupiti za njegovu ekipu.Limavady United, klub koji trenutno zauzima 8. mjesto u drugoj sjevernoirskoj ligi, poslao je Cityju nevjerovatnu ponudu, u kojoj ”nudi pomoć” i ”spreman je prihvatiti Teveza u svojoj ekipi”, ali – pod jednim uvjetom. City bi i dalje trebao plaćati Tevezu njegovu plaću. Argentinac, navodno, u Manchester Cityju zarađuje 220.000 funti sedmičmo.”Na osnovu javno obznanjenih komentara vašeg menadžera kako Tevezu više neće dopustiti igrati za vaš klub, dopustite mi da vam ispred Limavady Uniteda pokažem spremnost da vam pomognemo u vezi vašeg teškog problema. Mi bismo bili savršeno spremni prihvatiti gospodina Teveza na posudbu do kraja ove sezone, ili do eventualnog njegovog transfera. Naš menadžer bi rado uvrstio gospodina Teveza u našu ekipu.

Naravno, naš klub nije u mogućnosti isplatiti gospodinu Tevezu njegovu plaću, ali sam siguran da možete spoznati koliko bi vam bilo korisno da gospodin Tevez bude u odgovarajućoj takmičarskoj formi prije eventualne prodaje”, napisao je, između ostalog, potpredsjednik sjevernoirskog kluba David Brewster.

Odgovor Cityja na ovu ”velikodušnu” ponudu tek se očekuje.

Totalsport/Informer.ba