Izdvojeno Nogomet Sport

Ba­jern lo­vi Sa­mi­ra Sof­ti­ća iz Va­ra­ždi­na

Sa­mir Sof­tić, ju­ni­or­ski re­pre­zen­ta­ti­vac Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne i član eki­pe hrvat­skog prvo­li­ga­ša Va­ra­ždi­na, pri­je ne­ko­li­ko da­na do­bio je po­ziv da se pri­klju­či kam­pu ve­li­kog Ba­jer­na iz Min­he­na. Ipak, odla­zak u Min­hen će ka­ko stva­ri sto­je pri­če­ka­ti još ne­ko vri­je­me, jer je Sof­tić ne­da­vno za­do­bio po­vre­du ko­lje­na zbog če­ga je mo­rao bi­ti pod­vrgnut ope­ra­ti­vnom za­hva­tu. Za sve ko­ji ne zna­ju, Sof­tić je ro­đen 1993. go­di­ne u Min­he­nu, a na­kon ra­ta se sa ro­di­te­lji­ma vra­tio u BiH, ta­čni­je u Te­šanj, gdje je i za­po­čeo fu­dbal­sku ka­ri­je­ru. Nje­gov po­ten­ci­jal do­ka­zu­je či­nje­ni­ca da je već sa ne­pu­nih 16 go­di­na pre­šao u NK Za­gre­ba, oda­kle i do­la­zi u Va­ra­ždin. Sof­tić igra na po­zi­ci­ji sto­pe­ra i za­dnjeg ve­znog a iza nje­ga je odli­čna se­zo­na u ju­ni­or­skom prven­stvu Hrvat­ske, gdje je bio je­dan od naj­bo­ljih igra­ča i us­ko­ro bi mo­gao de­bi­to­va­ti i za prvi tim. Ipak, oko na ta­len­to­va­nog de­fan­ziv­ca ba­cio je ve­li­ki Ba­jern, ve­li­kan iz nje­go­vog ro­dnog gra­da.

Ja sam već bo­ra­vio na pro­bi u Ba­jer­nu, ali ni­sam os­tao. Do­bio sam obe­ća­nja da će lju­di iz Ba­jer­na pra­ti­ti moj fu­dbal­ski ra­zvoj i do­šao je po­ziv da se ovog lje­ta pri­klju­čim nji­iho­vom kam­pu. Ipak, po do­las­ku u Te­šanj po­vri­je­dio sam ko­lje­no što me spri­je­či­lo da otpu­tu­jem u Min­hen. Sa­da mi je cilj što pri­je za­li­je­či­ti po­vre­du i vra­ti­ti se na te­ren – go­vo­ri Sof­tić za «San”. Iako je iza nje­ga odli­čna se­zo­na, mla­di de­fan­zi­vac ni­je si­gu­ran da li će ka­ri­je­ru nas­ta­vi­ti Va­ra­ždi­nu.

Za sa­da za­is­ta ne mo­gu ni­šta zna­čaj­ni­je re­ći, jer u ovom tre­nut­ku ne vje­ru­jem da ću os­ta­ti u Va­ra­ždi­nu. Imam ne­ko­li­ko pon­da, a pri­je ove po­vre­de raz­go­va­rao sam i sa lju­di­ma iz FK Sa­ra­je­va, pa će­mo vi­dje­ti šta će bi­ti od to­ga. Mo­ram ta­ko­đer is­ta­ći da je po­ziv u Ba­jern još uvi­jek akti­van, bez ob­zi­ra na po­vre­du. Na­dam se da ću se što brže opo­ra­vi­ti a on­da ću zna­ti vi­še o nas­tav­ku mo­je ka­ri­je­re – re­kao je ovaj ta­len­to­va­ni sto­per sa «San».

 

Informer.ba