Izdvojeno Košarka Sport

Bajramović: Atmosfera u timu odlična, uigravamo se za EP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje s Makedonijom u prvom kolu “Adecco kupa EX-YU” u Ljubljani.
Na turniru, koji će biti odigran u dvorani “Stožice”, učestvuju sve reprezentacije bivše Jugoslavije. Košarkaški spektakl otvara meč BiH – Makedonija u 18 sati, dok tri sata kasnije počinje susret Hrvatska – Crna Gora.“Prvi dio priprema je iza nas, radili smo dobro i sad je vrijeme za prvu utakmicu. Za razliku od drugih ekipa, ovo je naš prvi meč u pripremama i rezultat nam neće biti u prvom planu. Glavni cilj je uigravanje ekipe, ali dat ćemo sve od sebe i da pobijedimo. Turnir šest reprezentacija je odlična ideja. Radujem se susretu sa starim prijateljima i vjerujem da će biti odlične utakmice“, kazao je selektor bh. reprezentacije Sabit Hadžić za službeni web sajt slovenskog košarkaškog saveza.

Kapiten Kenan Bajramović izjavio je da je “atmosfera u ekipi odlična, ali da je potrebno određeno vrijeme za uigravanje”.

“Ovo je pripremni turnir i rezultat nam je u drugom planu. Naš glavni cilj je uigravanje ekipe za evropsko prvenstvo”, kazao je Bajramović.

Nakon meča s Makedonijom, reprezentacija BiH u ponedjeljak igra protiv Srbije, a potom će uslijediti mečevi za plasman.

Raspored svih susreta na turniru:

– subota, 6. augusta:
18.00 BiH – Makedonija
21.00 Hrvatska – Crna Gora

– nedjelja, 7. augusta:
18.00 Srbija – Makedonija
21.00 Slovenija – Crna Gora

– ponedjeljak, 8. augusta:
18.00 BiH – Srbija
21.00 Slovenija – Hrvatska

– utorak, 9. augusta:
15.00 susret za 5. mjesto
18.00 susret za 3. mjesto
21.00 finale

Fena/Informer.ba