Izdvojeno Nogomet Sport

Balotelli: Mancini mi je kao otac, a uzor mi je Brazilac Ronaldo

Zvijezda Manchester Cityja, 20-godišnji napadač Mario Balotelli, istakao je da mu je menadžer i sunarodnjak Roberto Mancini poput oca.
Balotelli je u medijima vrlo često prisutan, što zbog neupitnog nogometnog talenta, a što zbog neobuzdanog karaktera i vrlo čestih ispada svih mogućih vrsta.

Noć uoči gradskog derbija između Manchester Uniteda i Manchester Cityja, Balotelliju je izgorjela kuća, jer se njegovo društvo igralo s petardama.

“Nisam ja bacao petarde, to je učinio moj prijatelj”, pravdao se nestašni Talijan.

Sljedećeg dana isporučio je dva pogotka u pobjedi Cityja nad Unitedom 6-1 na Old Traffordu, što mu je pomoglo da opet prebaci pažnju javnosti na nogometni teren.

Tako je na službenoj klupskoj stranici odgovarao na pitanja navijača, pa je, između ostalog, rekao ponešto i o svom treneru…

“Mancini ima velik utjecaj na mene, on mi je poput oca. Jedna je priča kada vas samo vaš klub želi, a sasvim druga kada vas u ekipi, na terenu želi i menadžer, kada pokaže da ima povjerenja u vas. Takav je slučaj s Mancinijem i zato želim biti jedan od najboljih u ekipi, jer ga ne želim razočarati”, ispričao je Balotelli.

Nije puno razmišljao na pitanje o najdražem trenutku o dresu Cityja.

“Osvajanje FA Cupa, tu nema nikakve dvojbe.”

Koji mu je napadač bio uzor?

“Ronaldo”, odgovorio je, a onda brže-bolje dodao…

“Ali, onaj brazilski.”

Na upit o najdražem pogotku, vjerojatno su mnogi očekivali da će ponuditi prvi gol protiv Uniteda u nedjeljnom derbiju. Prevarili su se…

“Gol protiv Aston Ville, koji sam zabio ove sezone. Ma, definitivno protiv Aston Ville, može čak i onaj koji sam im zabio prošle sezone, kada sam bio plavokos.

Totalsport/Informer.ba