Nogomet Sport

Balotelli: Zapalio sam kuću i Old Trafford, a ti Edi možeš odspavati do kraja utakmice. Džeko: Sada se ti odmaraj i gledaj

Edin Džeko, napadač Manchester Cityja i reprezentacije BiH nastavlja tresti mreže u Premiershipu i trenutno je sa osam golova treći na listi strijelaca, odmah iza saigrača Sergia Agüera i napadača gradskog rivala Waynea Rooneyja, koji imaju gol više.

Bljesnuo je Džeko i u nedjelju na Old Traffordu, u istorijskoj pobjedi (6:1) njegovog kluba nad Unitedom, u koju je ugradio dva pogotka. Naravno, rano je još govoriti o mogućnosti da bude prvi strijelac Premier lige, ali ne treba zaboraviti da je već bio najbolji strijelac u Češkoj sa 13 golova (2006/07.) i Njemačkoj sa 22 gola (2009/10).

Njegov klub je lider engleske lige s pet bodova prednosti ispred Uniteda (25-20), a upravo su Crveni vragovi Džekina omiljena meta. Naime, u samo dvije godine pet puta je pogodio njihovu mrežu, postali su njegove mušterije.

“Postigao sam slavnom Manchester Unitedu čak pet golova u četiri utakmice koje sam dosad protiv njih odigrao, pa se zaista može reći da su moje mušterije. Na žalost, nisam se dosad previše radovao na kraju utakmica”, rekao je Džeko, dodavši:

”Doziranje minutaže je sasvim normalno za velike ekipe u Premiershipu, gdje se neprestano igra, a tu je još Liga prvaka, reprezentacija BiH. Da budem iskren, nekad mali odmor i dobro dođe, iako ne bih nikako želio da to pređu u naviku. Imam snage, mogu zapravo igrati bez prestanka”.

Što Vam je rekao Mario Balotelli, strijelac prva dva gola za vašu ekipu, umjesto kojeg ste ušli u 70. minuti?

“U svom stilu, dobacio mi je “Zapalio sam kuću, zapalio sam Old Trafford, a ti Edi možeš mirno odspavati do kraja utakmice”. To me je naljutilo i odgovorio sam mu “Sada se ti odmaraj i gledaj”.

Što je s Carlosom Tevezom?

“Lično, među nama nikakvih problema, jedino što su njegova slabost asistencije, a ja sam naučen da ako nisam u dobroj poziciji za gol, da asistiram drugom. Vremenska kazna mu je istekla, ostao je bez četiri sedmične plate, kažu oko milion eura. Menadžer Mancini odlučuje o njegovoj sudbini.”

Očekuje Vas i Portugal u baražu za plasman na Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Kakve su šanse da se reprezentacija BiH plasira na EP?

“Neće biti lako, ali možemo u dva susreta biti bolji od Cristiana Ronalda i saigrača. Odluka će pasti 15. novembra u Lisabonu. Nadam da ćemo na kraju slaviti sa svojim navijačima”.

 

Sportske novosti/Informer.ba