Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Banovićki sudija u Škotskoj: Edin Golać iza ponoći provalio u hotelski bar, ukrao pivu i zaradio suspenziju UEFA

Golać je, prema prijavi iz UEFA, iza ponoći provalio u hotelski bar, koji je bio zatvoren, odakle je ukrao pivo. Hotelsko osoblje prijavilo je njegovo ponašanje kontroloru suđenja na turniru, koji je odmah obavio razgovor sa Golaćem i njegovim kolegom. Tom prilikom su obojica priznali krivicu.

Edin Golać, iskusni premijerligaški sudija, koji se već godinama nalazi na A listi, priuštio je našoj zemlji neviđenu blamažu. Golać, koji inače sudi i utakmice malog nogometa, u julu je, ispred N/FSBiH delegiran za kvalifikacioni Futsal cup u Škotskoj (Perth), gdje je, prema prijavi koja je u N/FSBiH stigla iz UEFA, zajedno sa svojim kolegom, ukrao bocu piva iz hotelskog bara?!

Loše znanje engleskog

Golać je, prema prijavi iz UEFA, iza ponoći provalio u hotelski bar, koji je bio zatvoren, odakle je ukrao pivo. Hotelsko osoblje prijavilo je njegovo ponašanje kontroloru suđenja na turniru, koji je odmah obavio razgovor sa Golaćem i njegovim kolegom. Tom prilikom su obojica priznali krivicu, nakon čega su platili pivo.
UEFA je u svojoj prijavi protiv Edina Golaća navela kako ovaj sudija veoma loše vlada engleskim jezikom, što je zapravo jedan od preduslova kako bi se uopšte našao na UEFA listi. Inače, njegov loš engleski najviše je došao do izražaja prilikom incidenta u hotelu, kada nije znao objasniti kontroloru suđenja šta se zapravo desilo.

Zbog svega navedenog UEFA sudijski oficir obavijestio je N/FSBiH kako Edin Golać više neće biti delegiran na UEFA utakmice.

Kako smo saznali, zbog ove neviđene blamaže koju je priuštio našoj zemlji, Golać vjerovatno više neće biti delegiran ni na utakmice Premijer lige BiH, kao ni na susrete malog nogometa, s obzirom na to da je incident koji je napravio u Perthu i to zbog jednog piva, zaista teško oprostiv. Komitet za normalizaciju, koji je već zaprimio prijavu UEFA protiv Edina Golaća, vjerovatno će posegnuti za najrigoroznijim mjerama, jer se na ovaj način gubi ugled kojeg smo polako počeli sticati.Prenosi Oslobođenje.

 

Informer.ba