Košarka Sport

Barcelona neće odbraniti naslov naslov

Nakon večerašnjih četvrtih utakmica četvrtfinala Eurolige poznata su tri učesnika Final Foura. To su Panathinaikos, Maccabi i Montepaschi, dok će odluka o četvrtom učesniku biti poznata nakon pete utakmice Reala i Valencije.

Barcelona neće odbraniti naslov prvaka iz prošle sezone, jer je večeras poražena u Atini od Panathinaikosa sa 78:67 i tako ispala od grčkog prvaka sa 3-1. Među pet dvocifrenih igrača Paoa najbolji je bio Nick Calathes sa 12 poena, a Fran Vazquez je sa 14 poena bio prvo ime Barce.

Maccabi je i večeras protiv Caje Laboral bio siguran i sa visokih 99:77 slavio pobjedu kojom je izborio plasman na Final Four. Jeremy Pargo sa 26 i Guy Pnini sa 22 poena bili su najbolji kod Maccabija, dok je naš Mirza Teletović sa 17 poena bio prvo ime Caje Laboral.

Nakon velike blamaže u prvoj utakmici Montepaschi je nanizao tri pobjede nad Olympiakosom i tako se sa 3-1 plasirao na završni turnir. Talijanski prvak je večeras slavio sa 88:76 prije svega zahvaljujući sjajnoj partiji Malika Hairtsona (25 poena, 7 skokova) i Ksistofa Lavrinoviča (19 poena). Ioannis Bouroussis i Jamont Gordon su kod Olympiakosa bili najbolji sa po 16 poena.

Jedini duel gdje ćemo gledati petu utakmicu je onaj između Valencije i Real Madrida. Valencia je večeras na svom parketu slavila sa 81:72 i tako izborila petu utakmicu u Madridu. Za to najviše mogu zahvaliti Omaru Cooku, koji je upisao 16 poena i 7 asistencija, dok je kod Reala briljirao Ante Tomić sa 20 poena.

 

izvor:SPSP.ba